La setmana del ‘Play’, 17 - 23 de juny del 2016

Fatboy Slim. / SÓNAR Zoom

JEAN-MICHEL JARRE, NEW ORDER, FATBOY SLIM...

La 23a edició del Sónar ja ha arrencat i arriba un cap de setmana trepidant, marcat per concerts com els de Jean-Michel Jarre, New Order, James Blake i Anohni, les sessions maratonianes de Four Tet i Laurent Garnier o la festa sempre assegurada de Fatboy Slim.

SÓNAR 2016. FIRA MONTJUÏC / FIRA GRAN VIA (BARCELONA / L’HOSPITALET). FINS AL 18 DE JUNY

NEIL YOUNG, DE NOU A BARCELONA

Neil Young no para de publicar discos, però les seves visites són molt més espaiades i els fans l’han estat esperant amb paciència des de la seva última actuació a la ciutat, al Primavera Sound del 2009. Ara ve amb Promise of the Real, grup amb qui ha gravat The Monsanto years (2015).

NEIL YOUNG. POBLE ESPANYOL (BARCELONA). 20 DE JUNY

‘BURLESQUE’ I ROCK’N’ROLL AMB VINILA VON BISMARK

Pena, penita pena!, la versió del clàssic de Quintero, León i Quiroga que va popularitzar Lola Flores, és el nou single de Vinila von Bismark, la reina espanyola del burlesque i el rock’n’roll, i una bona excusa per portar el seu directe a l’A-Wamba Buluba del Marula Café.

VINILA VON BISMARK. MARULA CAFÉ (BARCELONA). 18 DE JUNY

TINTÍN VA A LA BARCELONETA

Quinze anys després que l’expedició encapçalada per Maurice Herzog assolís l’Annapurna, Hergé va publicar un dels seus millors treballs: Tintín al Tibet. L’exposició és una barreja de les dues històries -la real i la imaginària- i repassa també les expedicions catalanes.

‘L’AVENTURA D’AQUELL JOVE REPORTER BELGA AL TIBET’. MUSEU D’HISTÒRIA DE CATALUNYA (BARCELONA). FINS AL 2 D’OCTUBRE

EL MÓN DE LA MUNTANYA AL CINEMA

Arriba la desena edició de la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, que té com a repte i objectiu posar en valor la vida a les altures. Es projectaran 84 films nacionals i internacionals de països com el Nepal, Corea, Mèxic, Tanzània, l’Argentina, Dinamarca i Alemanya.

PICURT. ARTEDÓ, LA SEU D’URGELL, ANDORRA. DEL 21 AL 25 DE JUNY

MÚSICA ELECTRÒNICA EN BANYADOR

Coincidint amb el Sónar, arriba l’Off at Forum, un festival de música electrònica amb un cartell que inclou artistes de fama internacional i la llegenda del ritme Tony Allen. Aquest any, com a novetat de la quarta edició, us podreu tirar a l’aigua entre sessions.

OFF AT FORUM. PARC DEL FÒRUM (BARCELONA). FINS AL 19 DE JUNY

QUE LES PECES DE LEGO T’ACOMPANYIN

Brickània ve de brick (maó) i -ània (esdeveniment turístic). El centre de Montblanc es converteix en una sala de jocs per als amants del Lego, però també per als de Star wars, que tindrà especial protagonisme amb tres diorames i un espai fet amb peces d’aficionats.

BRICKÀNIA. NUCLI HISTÒRIC DE MONTBLANC. 18 I 19 DE JUNY