Raïm contra la pobresa, arquitecura industrial i art emergent
LA SUGERIDORA
REGINA RODRÍGUEZ SIRVENT

Raïm contra la pobresa, arquitecura industrial i art emergent

Raïm contra la pobresa, arquitecura industrial i art emergent / SWAB

Tallar raïm per tallar pobresa

Verema solidària

Finca Parera (Sant Llorenç d’Hortons). 25 de setembre

Hi vindrà un exèrcit d’amants i experts del vi, des de productors fins a estudiants de sommeliers del CETT, i fins i tot Jordi Cruz, que farà un maridatge exclusiu per a l’ocasió. Només cal que feu una donació a partir de 35 €, que servirà per ajudar a la inclusió social de persones amb malaltia mental del Garraf i a millorar les habilitats socioeducatives de nens i adolescents que viuen al Penedès amb famílies de pocs recursos. Aquesta verema serà una festa solidària al voltant d’un dels moments més màgics de l’any vinícola: la collita de raïm. I no només n'aprendreu de –literalment primera mà, sinó que després de la feina hi haurà manduca a la vinya i una sobretaula per descobrir tots els secrets d’aquest món explicat per enòlegs i sommeliers. Ah! I de regal, ampolla de vi de la collita!

veremasolidaria.org

L’art de la producció

Paisatges industrials. Un acostament visual a la indústria

Espai d’Arts del mNACTEC (Terrassa). Fins al mes d’octubre

Senyores i senyors, l’acrònim fa por i jo també tinc agulletes a la llengua, però val la pena anar-hi. És el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i presenta onze paisatges industrials de Catalunya no com a concepte de fàbrica o progrés sinó com a objecte artístic en ell mateix. Pau Fornt (gestor cultural) i Aitor Estévez (arquitecte i fotògraf) agafen escenaris industrials quotidians i els analitzen des d’un punt de vista fotogràfic, documental i arquitectònic.

mnactec.cat

Swab: 73 galeries de 25 països

Fira internacional d’art contemporani de Barcelona

Pavelló italià (davant de la Font Màgica de Montjuïc, Barcelona)

Del 29 de setembre al 2 d’octubre

La proposta del Swab, que aquest any arriba a la novena edició, continua petant-ho i continua atraient artistes de tot el món. Entre les novetats: artistes del Marroc, Algèria i Tunísia; un projecte de comissariat sobre artistes de galeries de Barcelona, i cineastes emergents de la Xina que inauguren la residència d’artistes, la Swab House. El Swab és un referent internacional que se centra en l’art emergent i assequible per a tothom. Potser per això compta amb una mitjana de 18.000 visitants en un sol cap de setmana.

swab.es