GUERRILLA URBANA

No tenim un no per a ningú

El Céleri inverteix les regles del joc i corona la verdura com a gran protagonista

Xavier Pellicer. / FRANCESC MELCION Zoom

Tinc lloc a la taula del fons i l’espero sense pressa. El veig venir tranquil, pausat, en pau. I és així: m’explica que ve de l’altre extrem i que ha estat un procés d’aprenentatge. Que la mala llet i els hàbits militars a la cuina són cosa del passat. És el Xavier Pellicer, ànima, impulsor i cap pensant del Céleri.

Ara no s’enfada mai, no crida, no explota. Pura calma. I això és el que respira el Céleri: un restaurant honest, sensible a les noves tendències. Un restaurant que pensa en la digestió dels seus clients i que basa la seva fórmula en el producte ecològic i de proximitat; que defensa una línia pura; un restaurant que ret homenatge a la tècnica, i que incorpora molt know-how però sense pretensió gastronòmica. Hi ha interès per generar vincles entre persones: entre els productors i els comensals; entre els que cuinen i els que mengen. I tothom hi surt guanyant.

Menjo un gaspatxo de remolatxa, uns tomàquets irrepetibles, un humus de coliflor, uns ceps crus i una infinitat de plats que brillen pel seu gust excepcional. El restaurant és un pur homenatge al producte i representa un concepte nou i únic: normalitza tot allò vegà: si fins ara el menú es basava en la proteïna (el famós “tall” de l’àvia), ara ells inverteixen la jugada: es concentren en les verdures de temporada: tot allò que el pagès té al seu camp: així de simple i inèdit a la vegada: es tracta de ser respectuós amb el que la terra ofereix.

L’espai prioritza la transparència i tot es confon: la cuina amb la sala, i la sala amb la terrassa. Respira llum, ordre, pau, serenitat. La barra és la gran protagonista i potencia la interacció entre els cuiners i els comensals. No hi ha jerarquia i no tenen mai un no per a ningú: aquí, tot és possible.

Céleri

Passatge Marimon, 5. Barcelona