GUERRILLA URBANA

'Mens sana in corpore sano'

O de com la tendència 'healthy' s'ha convertit en una religió i al Väcka volen despertar consciències

Väcka. / PERE TORDERA Zoom

Som el que mengem = el meu nou mantra. I per sort no estic sola. El consum de menjar fresc ha augmentat en un 20% en els últims anys. Han proliferat els supermercats ecològics, els programes detox, els restaurants veggie, les aplicacions sobre alimentació i el turisme de salut. La tendència healthy ja és una realitat palpable. Una nova religió.

Entre tanta oferta, tiro de referències. Agafo la bici i em deixo caure Gran de Gràcia avall fins a arribar al Väcka (que de referències no els en falten). El local és petit però efectiu. Fusta clara, una V lluminosa i la cuina al darrere d’un panell de vidre. Tot de cara. 0 secrets. 0 sucres afegits, 0 conservants, 0 químics. 100% real. 100% ecològic. 100% sostenible. 100% vegà. I el resultat de tot plegat = cuina creativa MOLT saborosa i GENS avorrida.

Els xefs? L’Ana i el Max (argentina i francès). M’expliquen que Väcka = despertar en suec. Perquè ells el que volen és despertar consciències. Ensenyar noves fórmules. I que ens ho qüestionem tot. D’on provenen els aliments que mengem? Quin valor nutricional tenen? Quin ha sigut el seu procés de producció? Per a ells, preguntes vitals, però, per a molts, encara innecessàries.

Parlem de comerç local, just i ecològic. De proveïdors locals i del seu cafè, comprat a l’Slow Mov, un altre local que acaba d’obrir al barri. I m’ho expliquen mentre engoleixo una pizza raw amb una base de crema d’ametlles, tomàquet, bolets, formatge de macadàmia i amanida. Sí, formatge de nous de macadàmia. El que us deia, una experiència religiosa. Perquè la vida sana és la vida millor!

Väcka

Sèneca, 4 (Barcelona)