'Masterpiece' a l’Eixample

Espòiler: l'únic que no farà serà pervertir la fórmula del cacau

Miquel Coulibaly. / MARC ROVIRA Zoom

c/ Enric Granados, 3 = les coordenades d’un nou santuari per a nerds de la xocolata autèntica. The place to be per a puristes de la rebosteria artesanal. I no només això: Señor Brown és l’antídot contra els proveïdors de dolços que embafen i engreixen.

Arribo. A la dreta hi tinc el Cosmo -que teletransporta a Escandinàvia-. Darrere, la Universitat de Barcelona -que recorda saraus brillants-. I just davant dels meus nassos, un lloc maleïdament especial.

L'olor em crida que hi entri i quan ho faig la boca se’m fon. Miquel Coulibaly ho detecta i em serveix una porció del seu èxit = la xocolata líquida. BRU-TAL -responc al primer glop-. I just després repasso la carta: bescuits fets d’aigua, pa dolç de nabius i argila blanca, mochis de brioix farcits de fruits vermells, bombons de cafè i anís. L’oferta no és extensa però cada setmana és diferent. El millor? Que TOT té una pinta excepcional.

Ulls desperts i entusiasme desbordant, Coulibaly és la cara visible del projecte, i Señor Brown = una extensió de la seva essència i energia. Havia de ser pintor però ja fa 15 anys que proveeix de felicitat el personal. Li flipa tot el que hi ha sota el concepte efímer i el fet de viure en l’experimentació constant = Jugar amb les textures. Els gustos. Les olors. Recrear la xocolata d’una forma personal i intuïtiva. Fer partir de zero conceptes preestablerts. I veure -SEMPRE- el producte com un full en blanc.

Sucres rebaixadíssims, i poc rastre d’additius, ni de greixos, ni de conservants. És aquesta, la filosofia? Per ara sí -em respon-. La idea és ser una pastisseria més neutra. Menys dolça i més saludable. Però té TOTAL llibertat de ser modificada. O de tornar-se més radical. No volem etiquetes que ens defineixin ni que ens condicionin. És simple: creo prototips i la gent que els prova participa en el meu procés creatiu. L’objectiu final? Crear singularitat dins del món de la xocolata.

Señor Brown

Enric Granados, 3 (Barcelona)

http://senorbrown.com