GUERRILLA URBANA

Frankie Gallo Cha Cha, la millor pizzeria de Barcelona?

Carisma i diversió ravalera en mans dels bessons Colombo (del Xemei), José Parrado (ex-Cañete) i Lollo Vuoturni

Frankie Gallo Cha Cha, La millor pizzeria  De Barcelona? / FRANKIE GALLO CHA CHA CHA Zoom

Tot els acaba passant per casualitat. Pura màgia. No hi entenen de business models ni d’estratègies de rendibilitat però tenen la intuïció, la imaginació i la creativitat hiperdesenvolupada. Un sisè sentit. I cada embolic en què es fiquen els acaba sortint bé: tots els seus locals respiren una personalitat, un caràcter i un punt gamberro que, combinat amb una oferta gastronòmica de gran qualitat, acaba convertint els seus restaurants en els llocs més concorreguts de la ciutat. Saben parir locals amb carisma, autenticitat i grapa: autèntics llocs de trobada per a la clientela més macarra i divertida.

L’última aventura dels bessons Colombo (Xemei, Bar Brutal...) passa per aliar-se amb José Parrado (expropietari del Cañete) i convertir un magatzem en una pizzeria que ha revolucionat el barri del Raval. Frankie Gallo Cha Cha és irreverent, canyer, ravaler. I ofereix una proposta de pizzes que són pura vocació. En aquest cas, vocació de Lollo Vuoturni, que aposta per un procés similar al que s’utilitza per fer el pa: la massa mare és el seu bé més preuat, i la manera com la prepara, la treballa i la deixa fermentar és pura poesia. 72 hores de repòs i un minut i mig al forn de llenya. Aquesta és una part del secret.

Música bona i forta, il·luminació tènue, barres secretes, mobiliari amb guerra i pizzes espectaculars són la fórmula per a una nit gamberra i canalla. La carta de pizzes és llarga, i va de les més clàssiques a les més imprevisibles. La massa sempre és prou densa per aguantar tot el que porta a sobre, però a la vegada lleugera i digerible, i la joia de la corona és la pizza trufada. Un must. Sens dubte, Frankie Gallo Cha Cha és una de les millors pizzeries de Barcelona. Si no la millor. u

Carrer del Marquès de Barberà, 15 (Barcelona)