Golafre365

En Franco cuina

Bòxers i pollastres a l'ast

En Franco cuina Zoom

Sense embuts: Franco Noriega fa una miqueta de ràbia. És rematadament atractiu, té un cos apol·lini que evidencia estructures musculars que mai arribaré a reconèixer com a pròpies i parla amb la seductora dicció pròpia d'un model peruà de 27 anys que en fa deu que viu a Nova York. Ya tú sabes, darling. En Franco va començar a causar cert rebombori mediàtic als Estats Units aquest estiu passat arran de l'obertura del seu restaurant Baby Brasa al Lower East Side, una rostisseria que fonamenta el seu menú en pollastres ecològics i algunes opcions de plats healthy amb tocs peruans.

Ara fa aproximadament un mes en Franco va obrir el seu propi canal de YouTube, Franco Cooks, i si el visiteu podreu entendre per què ha augmentat l'escalfament digital en les últimes setmanes. Al seu vídeo més exitós ens ensenya a preparar, únicament abillat amb uns bòxers grisos, un púding de xia amb maduixes, gerds, canyella i llet d'ametlles. Els comentaris dels seguidors són impagables –“Algú sap què coi ha preparat?”, “Polze amunt si us interessa més el que passa als seus bòxers”, etcètera–, però l'amic Franco és plenament conscient que el seu cos és la porta –o portalada– d'entrada perfecta perquè la gent acabi coneixent el petit imperi de la brasa que té planificat.

Hi ha una part de mi que no deixa de preguntar-se què passaria si fos una noia, cuinera i de bon veure, qui sortís lleugereta de roba a preparar un banana split; no tant per com reaccionarien la majoria d'homes, sinó per com ho farien les mateixes dones que han viralitzat entusiasmades els quatre vídeos –364.916 visites en tres setmanes– del paquetoni peruà. Necessito un punt de vista menys perepunyetes i ve al rescat la meva amiga Sara Jacue, experta en comunicació: “Estic tan exposada a culs, pits i tauletes de xocolata a Instagram i d'altres mitjans que això és un impacte més. És tan absurd que fa gràcia i tot, no t'estranyi que acabi fent una campanya de bòxers”. Pollastre ben farcit? Mmmmm.