#Laportada
Laia Beltran

Alina Topala: “No hi ha excuses per no menjar bé”

Creadora de receptes

Alina Topala: “No hi ha excuses per no menjar bé” Zoom

REW

<<

Quan Alina Topala mira enrere viatja a Romania i visualitza el jardí de casa l’àvia i l’hortet dels seus pares. També conserva records que li fan venir salivera. “M’encantaven les pomes àcides amb sal o menjar-me unes cebes tendres crues”, exclama. Amb 16 anys i molta facilitat per als idiomes, va marxar a viure a Bolonya. “Vaig treballar en una gelateria, en un estudi fotogràfic, en una botiga de roba, d’hostessa...” I quan es va cansar d’Itàlia, va fer cap a Barcelona.

PLAY

>

“M’hi vaig adaptar molt bé, fins i tot em vaig matricular a humanitats, però amb el naixement de la meva filla ho vaig deixar al tercer curs”. Amb el segon embaràs, l’Alina també va deixar de menjar carn. “Vaig començar a informar-me sobre alimentació i nutrició, a llegir molts llibres”. Green Mama, el blog de receptes sanes que va començar com un entreteniment, s’ha acabat convertint en la seva professió. “Em vaig enamorar d’aquesta feina. A vegades arribava tard a la guarderia perquè havia de penjar un post amb l’esmorzar!”, recorda somrient.

FF

>>

“El meu repte és aconseguir fer receptes només amb ingredients saludables. Jo no uso ni farina de blat ni sucre. Tampoc menjo els típics cereals, faig la meva pròpia granola i aviat la comercialitzaré sota la marca Green Pot”. L’Alina –sempre en constant experimentació culinària i amb mil projectes entre mans– també és una gran defensora del producte de temporada i de proximitat. “No hi ha excuses per no menjar bé. No és tant una qüestió de temps com de sentit comú”.