GUERRILLA URBANA

Acabar i tornar a començar

L'Espai Kru, clàssic entre els clàssics, un festival per als sentits

Espai Kru. / MANOLO GARCÍA Zoom

És un clàssic entre els clàssics. Saps què hi trobaràs i com t’ho trobaràs. I precisament per això hi tornes. I és més: hi tornes a tornar. Over and over. És un restaurant per a dies especials. Per celebrar-te i emocionar-te amb el menú degustació. Per reviure'l i revisar-lo. No surprises, all set. T’imagines com tornarà a ser i aquest cop encara t’agrada més. Sempre superant expectatives. La clau és el producte: tot gira al voltant de la primera matèria >>> Producte despullat: cru, gustós, exquisit, perfecte. N’aprecies el gust, l’aroma, la textura, la forma. Un autèntic festival per als sentits. Acabes i voldries tornar a començar.

Comences, i plat rere plat t'eixamples de gust i d’emoció: l'anxova fumada (= començar per la porta gran), l'ostra amb llet de tigre (> supera qualsevol expectativa), la gamba en aguachile (#impressionant), el calamar arrabbiata (= the verybest); una seqüència de sashimi de tonyina (oh-my-God!!!), un tiradito de salmonete (<3), ... i paro perquè això només és el preludi d'un espectacle que acaba de començar i que culmina amb una torrija acompanyada de gelat de turró que tanca l'exhibició amb nota.

Al llarg d'un menú degustació a l'Espai Kru, només es parla del menjar en si: acapara tot el protagonisme: des que el veus arribar, te'l mires, te l'imagines i finalment t'hi llances i el degustes. Després es genera una seqüència d'exclamacions i comentaris que només aconsegueix interrompre l'arribada del següent plat.

Poques taules, el perfecte nombre de comensals i un espai agradable, sense més. Acollidor, sense afany de massa presència. Còmode. Just el que ha de ser perquè no et distreguis del que realment és important. El producte i l’experiència d’un menú que tot i ser un clàssic, aconsegueix convence't cada vegada. No et deixa ni ple, ni tip ni pesat. Just quan acabes, tornaries a començar.

Espai Kru

Lleida, 7 (Barcelona)

www.espaikru.com