FUGIDES
CECILIA LORENZO

Per primavera, turisme casteller

Propostes a Vilafranca, Mataró i la Vila de Gràcia

TURISME VILAFRANCA Zoom

Ja és primavera. I comença la temporada castellera. I amb ella els assajos, les emocions i els nervis a flor de pell hores abans de qualsevol diada. Diferents iniciatives permeten contagiar-se de l’esperit anxaneta i viure les emocions del món casteller des de dins. A Vilafranca del Penedès el boom dels castells ha fet néixer un parell de propostes turístiques al voltant de l’art de fer torres humanes.

Tenen la “plaça més castellera”, una de les millors colles de castells de Catalunya i una passió pel fet casteller que s’encomana ràpidament en posar els peus a qualsevol dels espais “verds” (el color de la camisa de la colla) que esquitxen la ciutat. Apuntar-se a la seva moguda és ben fàcil.

Per començar, l’empresa Arad (descobrirpenedes.com) ofereix una passejada temàtica que permet descobrir els secrets més ben guardats de la història castellera de la capital del Penedès. Però si algú vol fer cinc coses molt vilafranquines en un mateix dia caldrà que s’apunti al Maridatge Casteller: endinsar-se en l’apassionant món de la viticultura en un dels cellers més importants del Penedès -Bodegas Torres (a Pacs del Penedès)-; visitar el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (Vinseum); participar en un maridatge de vins de la DO Penedès amb degustació de plats típics de la comarca a l’elegant taverna del museu; fer un passeig amb guia pel centre històric de la ciutat, i compartir l’emoció i viure des de dins el dia a dia dels Castellers de Vilafranca a Cal Figarot, la seu social de la colla, per fer pinya en un dels dos assajos setmanals de la colla (dimecres o divendres).

MÉS PROPOSTES

Altres activitats castelleres inclouen descobrir els vins de la DO Alella i participar en un assaig de la Colla dels Capgrossos de Mataró, els castellers més famosos del Maresme (www.livingit.cat); visites guiades i participació en un assaig dels Castellers de la Vila de Gràcia (www.cvg.cat), i assistir a les diverses trobades castelleres, una excusa perfecta per conèixer Catalunya. Trobareu l’agenda castellera al web de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya: www.cccc.cat.


MARIDATGE CASTELLER

BODEGUES TORRES, VINSEUM I CASTELLERS DE VILAFRANCA
938 177 568 / turisme.vilafranca.cat