REBOBINEM
OLGA ÀBALOS

50 anys d'un felí rosa

Els crèdits de la comèdia 'La Pantera Rosa' (1964), de Blake Edwards, van significar el naixement del famós felí rosat. Ens sumem a la celebració d’aquest aniversari fent un repàs a alguns noms que han ajudat a engrandir el mite

FRIZ FRELENG

Només un expert en animals com el pare de Bugs Bunny podria haver dibuixat una pantera que connectés amb el públic. El color rosa, però, va ser imposat pel guió del film del 1964.

PETER SELLERS

Gràcies a la saga felina signada per Blake Edwards, l’actor britànic ha quedat lligat al personatge del maldestre inspector Jacques Clouseau, que resolia els casos per accident.

JOSEP MUSSONS

El 1966 un exdirectiu del Barça, llavors president de Bimbo, va revolucionar els berenars amb un pastisset de color impossible. El Pantera rosa encara es fabrica 50 anys després.

HENRI MANCINI

Poques cançons de pel·lícules han transcendit tant. La partitura de Mancini que acompanya sempre la pantera animada és un estàndard de jazz que tothom és capaç de xiular a la dutxa.

BORKO ILINCIC

El serbi, detingut a Madrid no fa gaire, és membre del famós grup criminal Els Panteres Roses, especialitzat a robar joies de luxe. Deixen peluixos del felí rosat per allà on passen.