JOAN-ALBERT ROS

'Fan service' putrefacte

'Umbrella corps' (Microsoft Windows - PlayStation 4) 2*

'Fan service' putrefacte / CAPCOM Zoom

Quan una saga té èxit, s'expandeix i genera subproductes per satisfer un públic delerós de conèixer noves aventures dels seus personatges favorits o explorar altres perspectives de la història. Així és com Capcom ha espremut Resident evil. A les iteracions numerades de la sèrie de survival horror i acció s'han afegit entregues del mateix gènere, però també episodis que introduïen l'element cooperatiu i competitiu o que apostaven per tot un altre enfocament –és el cas de diferents shooters en primera persona–. El darrer experiment és un joc de trets tàctic multijugador.


Ubicat cronològicament dos anys després dels esdeveniments de Resident evil 6, l'aventura revisita escenaris de la franquícia. L'argument sembla un malson de la monja activista Teresa Forcades: malgrat que la corporació farmacèutica Umbrella fou oficialment dissolta quan l'esclat d'una plaga zombi posà al descobert que es dedicava secretament al desenvolupament d'armes biològiques, diverses faccions de les seves restes competeixen per recuperar mostres dels seus virus de laboratori.

Els e-Sports en el punt de mira


Umbrella corps ha estat dissenyat tenint en ment la seva inclusió en torneigs d'esports electrònics. El seu punt fort és el component estratègic dins dels modes d'enfrontament online, en què els jugadors esquiven monstres mentre es disputen els ítems disseminats per l'entorn. Quan no s'embussen els servidors, l'acció és caòtica, però intensa i addictiva.


El problema és l'execució paupèrrima del treball, que fa impossible que transcendeixi més enllà del disgust dels afeccionats davant la poca cura que hi ha esmerçat l'equip de desenvolupament. El títol ens ha arribat en format digital –només se n'ha comercialitzat el disc al Japó– i no ha estat acompanyat pràcticament de cap mena de promoció, com si no hi hagués interès a promocionar-lo. Veient el resultat, sembla que hi ha una bona raó perquè els seus responsables n'estiguin avergonyits.