VIDEOJOCS

Invocació infernal reeixida

Invocació infernal reeixida Zoom

'DOOM' (Microsoft Windows - PlayStation 4 - Xbox One) 4*

Mestre Mefistòfil, Senyor de les Mosques, m’agenollo davant vós i us reconec com a Déu únic i veritable. Renuncio a la llum, abraço per sempre les tenebres i prometo servir-vos i adorar-vos. Faré el mal arreu i temptaré i corrompré tot innocent que se’m posi al davant per procurar-vos nous serfs. Us lliuro el meu cos i la meva ànima i consagro a partir d’ara la meva vida a la vostra causa. Però, sisplau, envieu-me un joc de trets en primera persona frenètic que sigui un deliri orgiàstic de vísceres demoníaques. Oh, amo, assadolleu, per fi, la meva set!

Han calgut pentacles de sang, sacrificis rituals incomptables i dècades de càntics incessants de psalms satànics provinents dels més obscurs grimoris, però finalment s’han alineat els astres i s’han reobert les portes de l’infern. Ha ressuscitat l’apòstol diabòlic dels mata-mata de jugabilitat més endimoniada.

Adrenalina a raig

Fidel als seus orígens, el nou Doom és el que hauria d’haver sigut Doom 3, que es despistava optant pel survival horror quan no feia cap falta redefinir el gènere d’una saga que és l’escala a partir de la qual es mesuren tots els shooters. Suem la cansalada per superar les arenes de combat farcides de monstres i l’embat constant d’hordes d’éssers d’ultratomba. No hi ha altra opció que el moviment perpetu -quedar-se aturat un sol instant significa convertir-se en carn picada.

El videojoc amb què va néixer el modding reapareix amb un mode de creació de mapes que permet generar nous escenaris per trinxar éssers horripilants pels temps dels temps. Id Software i Bethesda Softworks no s’entretenen a explicar cap història ni els fa cap falta. Ofereixen un arsenal de gran poder anihilador, brutalitat gore, espirals d’arpegis heavy metal i caps de final de fase extraordinàriament malparits. És en l’aparent simplicitat de l’encanteri que rau tot el poder de la seva màgia negra. El rei de l’avern ha tornat. Llarga vida al rei!JOAN-ALBERT ROS