Gears of War 4

Acció

Gears of War 4

PLATAFORMA: Xbox One

DESENVOLUPA: The Coalition

EDITA: Microsoft Studios

PEGI: +18

Videojocs
Joan-Albert Ros

Gears of War 4

El retorn de la fil·loxera

Fa ben bé una dècada, Microsoft Game Studios va editar un títol exclusiu per a Xbox 360 de la companyia desenvolupadora de videojocs californiana Epic Games que ens traslladava a un planeta en què els humans havien de fer front a l’aparició d’una horda d’éssers insectoides subterranis tan lletjos com bel·licosos. L’argument potser no era el súmmum de l’originalitat, però en l’aspecte jugable, aquell títol era tan innovador i inspirat que va sacsejar el gènere dels jocs de trets en tercera persona.

Gears of War va originar una saga d’èxit mundial en què el tractament de l'acció emfasitzava el ritme de l'aventura i intensificava la immersió del jugador. Microsoft va adquirir la llicència per seguir-la explotant i va posar-la en mans de l’estudi The Coalition, que va ressuscitar-la per a Xbox One amb un remake brillant del primer episodi. Ara en continua el relat, reprenent el fil vint-i-cinc anys després del final de Gears of War 3.

L’eclosió de la crisàlide

El protagonista de l’acció és el fill de l’antic heroi Marcus Fenix, que haurà d’emular el seu pare i comptar amb el seu ajut perquè els llagosts no estaven morts: han passat tot aquest temps embolcallats en capolls curatius en estat de pupa i retornen havent experimentat una metamorfosi que els ha fet encara més letals. The Coalition conserva les mecàniques de joc heretades però alhora les refresca i afegeix noves armes, execucions i ginys de guerra, tot concebut per afavorir el factor clau en tota iteració de Gears of War: la diversió.

En la millor tradició de la franquícia, Gears of War 4 és vibrant tant en solitari com en mode cooperatiu i brinda una varietat i una profunditat notable de modes competitius online que expandeix el temps de gaudi més enllà d’un “continuarà” que ens fa estar més ansiosos que mai per noves entregues. I és que el nou punt de partida promet donar respostes a incògnites de la trama que no havia resolt la trilogia principal.