'F1 2016'

Esports

'F1 2016'

PLATAFORMA: Microsoft Windows - PlayStation 4 - Xbox One

DESENVOLUPA: Codemasters

EDITA: Codemasters

PEGI: +3

PANTALLES
JOAN-ALBERT ROS

'F1 2016', motor a fons

L'estudi britànic Codemasters, fundat a mitjans dels 80, s'ha especialitzat els últims temps en franquícies de videojocs de conducció. Destaca per oferir exponents de simulació amb un component arcade gens menyspreable, una recepta que assegura el gaudi tant de puristes com de jugadors casuals. A l'última iteració del videojoc oficial del mundial de Fórmula 1 hi trobem un bon nombre de novetats, a més de totes les màquines, escuderies i conductors de l'actual competició.

Cada cop més fidel a les curses de debò, F1 2016 compta amb detalls com la inclusió del safety car, l'experiència prèvia a l'enfrontament a la pista (amb l'escalfament dels pneumàtics i la feina dels enginyers i mecànics) o les penalitzacions per infraccions, maniobres perilloses i sortides de pista. Torna el mode Carrera Professional -que en l'edició passada trobàvem a faltar- i que ens permet fer evolucionar el nostre avatar al llarg de deu temporades i guanyar punts per invertir en el desenvolupament del nostre monoplaça.

Més a prop de la 'pole'

Hi ha des de carreres simples, entrenaments i contrarellotges fins a grans esdeveniments, amb campionats de fins a vint-i-dos pilots (siguin altres jugadors o bots controlats per la intel·ligència artificial). Podem córrer en diferents condicions d'il·luminació al llarg del dia, sota l'efecte de condicionants meteorològics com la pluja i fins i tot en plena nit, en el cas dels circuits d'Abu Dhabi, Bahrein i Singapur.

Posats a demanar, els més exigents hi poden trobar a faltar corredors i cotxes de calendaris d’anys anteriors, vehicles històrics i un apartat de Grans Premis mítics. Però la gran varietat de modes assegura diversió durant tota la temporada. Codemasters se supera entrega rere entrega. Malgrat algun petit entrebanc tècnic, enguany serveix un homenatge realista i fabulosament immersiu a la Fórmula 1 que sadollarà la set de benzina dels amants de l'automobilisme.