Guerrilla urbana

Per molts anys!

Una galeria? Una botiga de plantes? Una cafeteria? L’Espai Joliu és una 'plant concept store' que recull tota l’essència del Poblenou

Per molts anys! / FRANCESC MELCION Zoom

El Poblenou és un dels barris més creatius de Barcelona. El seu passat industrial s’ha convertit en un present enfocat a la cultura, l’art i el disseny. La Torre Agbar, el Disseny Hub. La infinitat de galeries d’art, les agències de publicitat, les productores audiovisuals. Els estudis i les escoles de disseny. I cada vegada més locals que s’hi adapten i hi encaixen a la perfecció. Com l’Espai Joliu, un petit oasi que no deixa indiferent a ningú que hi passa per davant. Les plantes que s’intueixen des de fora funcionen com un imant. És una galeria? Una botiga de plantes? Una cafeteria? I PAM!, sense adonar-me’n, ja sóc dins, provant de saciar la meva curiositat.

Estic rodejada de plantes i testos de ceràmica. Perfectament elegits, perfectament col·locats. De fusta, de revistes i de làmines a les parets, que a més estan sense pintar. Autenticitat total. És una plant concept store, m’explica la Lucía, la seva propietària. I el local, una antiga fusteria que aconsegueix mantenir la seva antiga essència. L’atmosfera és de bon rotllo total. El cafè és del Nomad (no cal dir més) i el menjar el fa la Lucía (pastes, dolços, galetes, TOT 100% handmade). Em demano un cafè i un tall de pastís bio. I m’ho menjo rodejada de cactus mentre fullejo la revista de tendències londinenca Kinfolk. P-A-U.

L’Espai Joliu és perfecte per convertir-se en la teva oficina particular. Un local que convida a treure l’ordinador. I a quedar-s’hi. Per als que vulgueu convertir casa vostra en un pulmó similar, també venen adob per a les plantes, elaborat amb restes del seu cafè. Esteu atents, també, als seus esdeveniments. Com el d'aquest 16 de desembre = la celebració del seu primer aniversari. La Plants&Beer Open Night serà una barreja de bona cervesa, noves plantes, música i la inauguració de la seva última exposició: La hierba, de la il·lustradora Gala Pont. Espai Joliu: per molts anys!