GUERRILLA URBANA
Opinió 22/02/2019

Zero Patatero, oda al producte radical

‘Slow food’ amb la idea d’adaptar-se a productes de temporada com la coliflor, el cabdell de l’enciam o els lletons de vedella

i
Bibiana Ballbè
2 min
Zero Patatero, Oda al producte radical

Només d’entrar al local es produeix una d’aquelles caramboles inusuals, que són com una picada d’ullet i un senyal que havies d’acabar venint a petar aquí. Per una banda, resulta que ja havia estat al local en qüestió en altres ocasions: quan era el Big Fish -recordo perfectament un dinar amb l’Andreu Buenafuente- i quan s’havia dit Big Kokka -en un sopar antològic amb les amigues de tota la vida-. Però al marge d’això, només d’entrar al restaurant, m’interpel·la el cap de sala i em diu que ens havíem conegut al restaurant Els Garrofers d’Alella, ara fa cosa de tres o quatre anys. I de nou, recordo perfectament el dinar i el que hi vam menjar.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Així que tot comença del dret. El local és un d’aquells espais meravellosos del Born, un edifici emblemàtic, espaiós, amb sostres alts, finestrals generosos, cuina oberta. Són les 20 h (sopars en horaris europeus!) i s’hi respira calma. Una copa de vi i la carta mentre espero. I com que ho veig clar, començo a demanar per anar avançant feina: un tàrtar d’alvocat, una coliflor rostida, una escarxofa farcida d’ou i un arròs de marisc per acabar. Si hi ha un concepte clau en aquest local és sens dubte la radicalitat en el producte de proximitat basat en la filosofia del km 0 i la cultura slow food : aliments bons, slow foodnets. La idea que hi ha al darrere del concepte slow food es basa en adaptar-se al producte de temporada -humil i sense gaire demanda-, com ara la coliflor, el cabdell de l’enciam o els lletons de la vedella, i treballar-los de manera casolana amb l’objectiu de convertir-los en productes d’alt valor gastronòmic. I tot això, mantenint un preu assequible. Perquè aquí ho tenen clar: si no és casolà, no els serveix.

Passatge Mercantil, 1 (Barcelona)

stats