GUERRILLA URBANA

Tres del Raval: El Pachuco, Maharaja i Foni

Cuina mexicana, índia i gambiana sense sortir del barri. Autenticitat, calidesa i preus ideals per sopar fora fins i tot a final de mes

Tres del Raval: El Pachuco, Maharaja i Foni / MAHARAJA Zoom

Sovint em deixo perdre pels carrers del Raval de forma conscient per descobrir noves botigues, galeries, gent, locals, bars, restaurants. El Raval s’ha convertit en un focus creatiu, canalla i underground de la ciutat de Barcelona. Activitat a tota hora (i de tot tipus). Espontaneïtat, autenticitat, frescor, multiculturitat i màgia. Una màgia addictiva. En aquestes rutes sense rumb he descobert tres locals que s’han convertit en religió i parada obligatòria cada cop que em deixo caure pel barri.

Comencem. El Pachuco (carrer de Sant Pau, 110) funciona a cop de tacos, quesadillas i uns nachos dignes de ressuscitar Cantinflas. Petit, amb una gran peculiaritat: sopes a la barra i no la a taula. El Pachuco és un raconet de Mèxic enmig d’un carreró del Raval amb racions abundants a bon preu i una preparació estrella: la michelada. Dos consells a peu de pàgina: porta efectiu i ves-hi d’hora, s’omple en qüestió de segons.

El Maharaja (rambla del Raval, 14) és el restaurant indi del barri per excel·lència; una terrassa perfecta i el personal més encantador i càlid de quilòmetres a la rodona. Recomano fortament acompanyar els plats principals amb una ració d’arròs o naan, un pa especial d’origen indi; i sobretot preguntar pel nivell de picant als plats. Li foten fort.

I acabo amb el restaurant Foni (carrer de l’Est, 9), un local autèntic i acollidor basat en la cuina africana: sopa d’ocra i suc de baobab a preus realment econòmics. La carta és curta però directa i senzilla. Bon rotllo i amabilitat en estat pur i directe des de Gàmbia. Sens dubte el local ideal quan vols sopar fora de casa a final de mes. Deixa’t perdre pel Raval!

Barri del Raval (Barcelona)