El consolador

Ells toros, nosaltres vaques

Els cartellets dels lavabos públics són absurds, però no absurdament innocus, sinó absurdament perillosos en molts aspectes. Un terreny més en el qual la societat s’entesta a separar-nos per sexes; una manera més de reforçar la dicotomia entre el que és masculí i el que és femení. Separem per gèneres les joguines, la literatura, la cosmètica i també els lavabos públics. Atorguem connotacions sexuals a una cambra amb una peça de ceràmica blanca que tot déu utilitza per al mateix: per plantificar-hi el cul i fer-hi les seves necessitats. A part deixo els que entren als lavabos a hores intempestives, o no, per fer-s’hi ratlles o bé per practicar les postures més rocambolesques del Kama Sutra. Als cartellets, els homes hi solen ser representats com a persones. A les dones, en canvi, se’ns representa com a persones amb faldilla, amb cintureta estreta, amb un mirallet a les mans, amb talons o bé amb qualsevol objecte al·legòric d’una vagina oberta i penetrable. Això, si els propietaris del local no s’han posat creatius i han optat pel món animal: ells toros, nosaltres vaques. Reconec que n’hi ha de divertits, però molts són també dissenys indesxifrables que ens roben temps i ens fan córrer el risc de fer-nos-ho a sobre.

L’altre dia era en un bar i vaig entrar al lavabo “d’homes”. Hi vaig entrar, perquè el lavabo de “dones” estava ocupat i no tenia ganes d’esperar-me. Quan en vaig sortir, un home em va mirar malament i em va dir que m’havia equivocat de lavabo. Vaig callar i vaig dedicar-li una mirada desafiant, i em vaig frenar les ganes de dir-li: “No he entrat al de dones perquè porto pantalons en comptes de faldilla, perquè vaig amb sabata plana en comptes de portar talons, perquè no duc un mirallet a les mans i perquè la meva cintura s’assembla més a la d’un elefant que no pas a la del ninot del cartellet. I perquè sóc més xula que un vuit i pixo allà on em rota”.

Va, avancem com a societat: arrenquem cartellets absurds i esforcem-nos en el que importa; tinguem nets els lavabos i assegurem-nos que sempre hi hagi paper, que de cul en tenim tots i, en general, ens agrada portar-lo net.