GOLAFRE 365

Mont Bar, cuina d’alta volada al rovell de l’ou

Mont Bar, cuina d’alta volada al rovell de l’ou / R.E. Zoom

El cap de setmana passat me’l vaig passar fent el ganàpia al Magic Robin Hood Sports, Water Park & Medieval Lodge Resort de Benidorm, una delirant barreja de càmping i parc temàtic on durant dos dies prop de 1.500 fans del rock de garatge i del punk vam perdre el món de vista gràcies als grups convocats pel festival Fuzville!!! No ens vam cuidar les neurones ni l’estómac, així que obrir els ullets dilluns va ser una tasca equiparable a trencar una nou amb la llengua.

Un cop superades dues reunions de treball dolorosament ineludibles, vaig quedar amb la María (Sra. Golafre 365) a la terrassa del Mont Bar (Diputació, 220) per gaudir del primer àpat en condicions en 72 hores i de les vistes d’una ciutat en plena ebullició de Sant Jordi. Tot i conèixer i admirar l’oferta gastronòmica del seu germà petit, el Mediamanga (Aribau, 13), el festival de gustos i textures amb què vam perdre el dilluns de vista es mereixia aquesta humil columna.

El Mont Bar va obrir ara fa cinc anys arran de la passió pels productes ecològics i de temporada que compartien l’Iván Castro, nascut al poble aranès de Mont i de família de restauradors, i el seu tiet, Manel Arjo. Amb la complicitat del xef Domenico Ungaro, màxim artífex d’una carta que evoluciona mensualment, al Mont Bar ofereixen la possibilitat de gaudir de platets que piquen l’ullet a la tradició alhora que ofereixen un punt de vista singular i atrevit sobre elaboracions clàssiques. Cremós tàrtar de wagyu amb chipotle, flamant ceviche de vieires amb llet de tigre, mochi de sobrassada, nous i formatge Maó suaument addictiu, enigmàtica amanida de stracciatella, tomàquet, festuc i yuzu ; terrina de garrí amb un crec d’escàndol o pastís de pastanaga desconstruït que justifica per si sol la visita. Cuina d’alta volada al rovell de l’ou de Barcelona.