GOLAFRE 365

Més salsa, Lemmy!

Una epifania gastronòmica

Més salsa,  Lemmy! / INSTAGRAM.COM/YUMMYSTRADANAKIS Zoom

Austin, abril del 2012. Un grup d’amics hem viatjat fins a la capital de l’estat de Texas per assistir a l’Austin Psych Fest -germà petit i anat de l’olla del South By Southwest-, on tenim la intenció de regirar a consciència el nostre cervell amb les actuacions de Brian Jonestown Massacre, The Black Angels, Meat Puppets, Thee Oh Sees i Wooden Shjips, entre d’altres. Toca, doncs, agafar provisions, fer coixí calòric.

Ens endinsem en un supermercat quilomètric per omplir dos carrets amb tot el que necessitem per sobreviure a la festivalitis psicotrònica i fer una barbacoa antològica a la minigraella de la casa on ens estem. Després de comprar carn per alimentar tot el personal de l’organització, recorro els infinits passadissos buscant la salsa perfecta amb què condimentar l’excés...

El dolç gust fumat

…Jack Daniel’s Honey Smokehouse: “Una barreja de mel i espècies elaborada lentament per garantir l’equilibri d’un gust dolç fumat perfecte per a tots els rostits i totes les barbacoes”. Fast-forward : la bèstia ja és al plat, poc feta a brasa viva, eclipsant-me amb la seva greixosa lluentor. Faig vessar una generosa dosi de salsa al plat i quan el primer tall entra en contacte amb el meu paladar no és que viatgi cap a la meva infantesa, com Proust en cruspir-se les engrunes de la seva magdalena, sinó que em veig abocat a una dimensió desconeguda, un forat negre en el qual Lemmy Kilmister, gran ambaixador del whisky de Tennessee, i Adam Richman, presentador del programa televisiu Man vs Food em reben amb un exagerat somriure més propi del gat de Cheshire ideat per Lewis Carroll.

Un cop liquidats els 700 grams de boví generosament banyats en embriagadora barreja fumada de mel i espècies, tinc una epifania, se’m revela un nou significat de la cançó Psychedelic warlords (disappear in smoke) de Hawkwind, la banda del Lemmy pre-Motörhead. Efectivament, “no és pas broma, podríem desaparèixer enmig del fum...”