GUERRILLA URBANA

L’espectacle? A la barra!

On els xefs són els que manen. L’Oswaldo Brito i el Bernat Bermudo són els amos de la cuina del Mano Rota

Mano Rota. / FRANCESC MELCION Zoom

El Poble-sec s’està posant interessant. Mentida, sempre ho havia estat. Ara, però, el clubbing + els pintxos del carrer Blai fan un pas enrere per donar pas a un nou fenomen: l’alta gastronomia. Per la zona: el Xemei dels germans Colombo, el Tickets de l’Albert Adrià i -des de fa un any- el Mano Rota = EL restaurant del 2016. Els xefs? L’Oswaldo Brito i el Bernat Bermudo. Un veneçolà i un català. Dos paios encantadors dins i fora de la cuina. Enèrgics, apassionats. D’aquells que es creuen el que fan, i que ho saben encomanar.

Hi entro encuriosida i em topo amb dues barres de fusta massissa: una a l’entrada i una altra al fons. Som un restaurant de barra, em diuen. La primera, per als aperitius, còctels i cafès (del Nomad Coffee, esclar). I la segona, des d’on cuinen l’Oswaldo i el Bernat. És el moment de passar a l’acció. ¿Taula o barra?, em pregunten. Barra!, contesto sense pestanyejar. M’expliquen que a les taules = el que tria és el comensal i que a la barra = els xefs són els que manen. La intuïció mai falla.

Vols llegir l'anterior article de la Bibiana Ballbè?: 'Un còctel ‘made in’ Barcelona'Veure’ls cuinar és un plaer. Ràpids, precisos. I amb aquell je ne sais quoi del que sap el que es fa. Es coneixen de la Hofmann (¿existeix millor garantia que aquesta?). I 10 anys més tard els seus camins es van tornar a trobar. Com és la vostra cuina? Gens avorrida. Explosió de sabors. Molts, desconeguts. Plats viatjats. Mescles d’aquí i d’allà. ¿El vostre producte estrella? L’amor. Combinacions creatives + productes de qualitat. Ells, però, prefereixen no posar-se etiquetes, ni falta que els fa. Però si hi ha una cosa que els fa diferents és que a la barra, l’espectacle mai falla.

MANO ROTA. CREU DELS MOLERS, 4 (BARCELONA)