Koy Shunka,el millor japonès del país
Un festival gastronòmic firmat per Hideki Matsuhisa, amb una coreografia de cambrers i cuiners i grans vistes a la cuina
Aquella barra. Aquella aroma intensa. Aquell xef. Aquella fusta. Anar al Koy Shunka és una experiència total. Segurament tothom està d’acord que és el millor japonès de la ciutat i fins i tot del país. Excel·lència en estat pur. Estrella Michelin. Matèria primera sensacional. Presentació sorprenent. Servei impecable. Totes les peces encaixen. Un engranatge segur i sòlid que amb l’aval de la tradició sumat a la més pura modernitat i innovació avança a un ritme meravellós.
Desplego el menú, imprès sobre un paper d’extrema qualitat (també). A l’esquerra, el menú Koy Shunka. A la dreta, el menú Koy Shunka Gastro. Ja que hi som, em decideixo pel Gastro. Només alguns titulars: caviar imperial, tàrtar de gamba, nigiri d’anguila del delta de l’Ebre, textura mar i muntanya, espardenyes, tomàquets amb bonítol i dashi, sashimi de bonítol, salmó i tonyina. Oh là là! Un festival gastronòmic firmat pel xef Hideki Matsuhisa. Amb un equip enorme i una coreografia de cuiners i cambrers, el Koy Shunka és un restaurant de somni: un espai brutal, amb un interiorisme top, en un entorn increïble (el pur centre de Barcelona), amb unes grans vistes a una enorme cuina que, vorejada per una generosa barra de fusta de sushi, et fa salivar només entrar. I és exactament aquí on heu de dinar o sopar: a la barra, a primera línia de la cuina, per poder admirar la tècnica ultradepurada de tot l’equip de cuiners del restaurant.
No és fàcil aconseguir-hi taula. Les prereserves estan a l’ordre del dia i improvisar resulta impossible. Però val la pena buscar el dia, preparar-se i emocionar-se de cara a la cita. El secret de l’èxit és servir un producte d’extrema qualitat en el seu màxim estat de puresa: tocar el mínim, i potenciar-ho al màxim. Un must abans d’acabar l’any.