BIBIANA BALLBÈ

Hotel Brummell, abans d’entrar-hi ja ve de gust tornar-hi

El restaurant és al bell mig del pati interior i el seu encant està a l’altura del local. Un petit oasi d’art, disseny i cuina al Poble-sec

Hotel Brummell Abans d’entrar-hi ja ve de gust tornar-hi / HOTEL BRUMMELL Zoom

Travesso Barcelona amb la moto. Plou. Tot és moll i vaig poc abrigada. Casc en mà reconec els llums de neó. Miro a dreta i esquerra, creuo i em faig la primera foto just a sota les lletres que diuen “Hotel Brummell”. Entro, saludo i enfilo directe al fons. Són les nou del vespre i avui sopem al Brummell Kitchen, el restaurant d’aquest hotel que ha obert les portes al Poble-sec.

Plantes, obres d’art d’artistes locals, mobles de disseny combinats amb antiguitats europees, il·luminació cuidada, i certa sensació d’atemporalitat: com si l’hotel hi hagués sigut tota la vida, en un barri dels de sempre de la ciutat. Té una aura d’intimitat i de modernitat que el converteix en un petit oasi allunyat de tot, però a la vegada a un pas de la ciutat, el mar i la muntanya. Abans d’entrar-hi, ja ve de gust tornar-hi. Aquella sensació meravellosa d’estar de vacances a la teva pròpia ciutat.

El primer impacte en entrar és clar: tot el que té a veure amb el disseny i la construcció d’aquest hotel està fet amb amor. Tots els detalls estan cuidats, i tots els racons, pensats: la recepció, la botigueta, el bar, el pati interior, les escales, les finestres, les revistes que hi venen. Tot encaixa.

El restaurant és al bell mig del pati interior i el seu encant està a l’altura del local. Deu tauletes i una carta curta però decidida. Compartim tots els plats: un ceviche de peix mantega, un pop a la brasa, una burrata i unes croquetes. Xim-pum. En sortir, un equip amabilíssim de l’hotel ens posa al dia de la seva última iniciativa: el Brummell Market. Artesans, il·lustradors, dissenyadors de moda, músics, ceramistes... tots ells seran aquest cap de setmana a l’hotel venent els seus dissenys i creacions. El que us deia: abans d’entrar, ja hi vols tornar. u

Nou de la Rambla, 174 (Barcelona)