Hijo de Méndez, com al menjador de casa
Guacamole, tequila i vinils punxats en directe al nou restaurant mexicà del passatge Marimon on podem allargar la tarda
Sona la banda sonora de Dirty dancing amb tota la màgia que desprèn el vinil punxat en directe i recordo cada seqüència a mesura que els temes van avançant. Hungry eyes, Where are you tonight, Love is strange, Hey baby i tots aquells diàlegs gravats involuntàriament al meu cervell van apareixent de forma natural mentre sec a l’única taula rodona que hi ha al local. Soc a l’Hijo de Méndez, el restaurant mexicà que s’acaba d’inaugurar al passatge Marimon, just a sobre del Hetta.
El local em resulta estranyament familiar tot i no haver-hi estat. És casa des del minut u. Em recorda un loft on havia viscut ara fa un parell d’anys: espai industrial, canonades a la vista, sostres alts, amplitud, llum tènue, taules de fusta, cuina vista, terra de ciment, fusta fosca i retro, els vinils presidint el centre de la sala i aquella màgia que es té o no es té. En definitiva, un tros del Poblenou a la zona alta de Barcelona.
És un lloc fàcil, d’aquells que sempre t’encaixa anar-hi. Sigui per a una reunió o un sopar d’amigues, per a un dinar tranquil o com a preàmbul d’una nit moguda. Està ben situat, la carta és curta, s’hi menja ràpid i sempre pots rematar l’àpat amb un bon tequila. Avui el pla és dels tranquils. Poc tequila però una bona ració de guacamole per compensar. Te’l preparen a taula i t’ofereixen una varietat de toppings que van del mango a la magrana. Seguim amb un ceviche de corball, uns tacos de coliflor i uns fideus mexicans amb formatge fresc. I com que és dia 27 i venim de la marató Nadal+Sant Esteve, ho rematem amb un cheesecake per a dos. Posats a fer, allarguem la tarda i ens quedem a veure la sessió en vinil que diferents DJ locals capitanegen cada cap de setmana. La festa està servida.