GUERRILLA URBANA

Casa Nova, el pa amb tomàquet ho fa tot més bo

Un homenatge a la Barcelona clàssica i autèntica que s’atreveix a millorar el mític entrepà del madrileny El Brillante

Casa Nova, El pa amb tomàquet ho fa tot més bo / CASA NOVA Zoom

Ocupa un lloc excepcional al bell mig del Born. Carrer del Rec cantonada amb el passeig del Born. El mític Sandwich & Friends ha donat pas a Casa Nova: un local que creua la modernitat amb la tradició i fa de la Barcelona de sempre la gran protagonista. I per això han recreat unes vitrines que homenatgen l’Almirall, unes columnes que et remeten al Marsella, una barra inspirada en el Paraigua; constants referències a la capital. Avui, les finestres estan obertes de bat a bat: total rendició al Born. La llum entra amb força, l’ambient del passeig es cola endins fins a l’última taula i entre els cambrers es respira alegria. És un restaurant familiar i de família: els socis són dos germans; la mare és autora d’alguns dels plats; el cap de sala és amic de la infància, i el cuiner -tot i que no de sang-, un més de la família.

Dinem en una taula alta, de cara al passeig. Croquetes, calamarsets amb ou, amanida Casa Nova, tàrtar de salmó i tataki de tonyina. Ah, i el hit a banda: un entrepà de calamarsets amb història. S’inspira en la primera cita entre el fundador del restaurant -el Sergi- i la seva dona. La història es remunta a un viatge a Madrid, on ella el va voler impressionar amb un bocata d’El Brillante de Atocha. Un clàssic entre els clàssics. La reacció del Sergi va ser contundent: està bé però seria millor amb pa amb tomàquet. I el resultat es pot tastar ara a Casa Nova: “L’hem millorat, no et diré res més”.

El dinar acaba amb una torrija amb gelat de crema catalana que torna a catalanitzar un clàssic de fora. Casa Nova aconsegueix trobar l’equilibri entre el local i el turista. I apunta a marcar una altra era després que tanqués fa un temps el Sandwich & Friends.u