MUSEUS
SARA ARMADA

La nit pintada dels museus europeus

Una ocasió única per anar d’exposicions fins passat el punt de la mitjanit

La nit pintada dels museus europeus Zoom

Dissabte a la nit tindrà lloc una nova edició de la Nit dels Museus: una ocasió única per anar d’exposicions fins passat el punt de la mitjanit i aprofitar l’olor única dels vespres de primavera entre activitats com lectures de poesia clàssica, tallers d’arqueologia o combats de robots. La iniciativa va sorgir l’any 2005 del ministeri de Cultura francès, en col·laboració amb la Unesco i el Consell d’Europa, i des d’aleshores té lloc el dissabte més proper al Dia Internacional dels Museus (18 de maig).

Enguany -la desena edició- hi participaran més de 4.000 centres de 40 països, amb una programació de gala pensada per fer entrar a les seves sales famílies i grups d’amics amb ganes de passar una vetllada diferent. Només a l’àrea metropolitana de Barcelona s’hi sumen setanta centres, i arreu de Catalunya molts més.

Visitar gratis les exposicions que estan en cartell és un al·licient poderós en temps de vaques magres, i més si van acompanyades d’activitats com tallers d’arqueologia i tastos de cervesa (al Museu d’Arqueologia de Catalunya), un concert i recital de poemes llatins (Museu de Badalona), jocs de pista per a tota la família i actuació de Big Mama (MNAC), trobada dels Miquelets (Museu d’Història de Catalunya), espectacles de dansa contemporània (Macba), una marató de cinema d’animació (CCCB) o les finals d’una competició de robòtica (CosmoCaixa).

La Nit dels Museus és també una magnífica oportunitat per aventurar-se a entrar en llocs que, si no, seria molt difícil visitar a la llum de les estrelles, com l’aqüeducte romà de Barcelona, les restes del temple d’August, el refugi 307, el Palau Mercader -seu del Cercle Artístic de Sant Lluc-, la Casa del Guarda del Parc Güell o -atenció, amants de l’esoterisme- la Biblioteca Pública (i maçònica) Arús.

Una aplicació inclou el programa i els itineraris recomanats, i la consigna per als tuitaires i instagramers és utilitzar el hashtag #bcnesmuseu per narrar les experiències. La línia de bus 150 (la que recorre Montjuïc), un dels epicentres de la Nit dels Museus, funcionarà fins a la 1.30 h.|


Nit dels Museus

Dissabte 17 De 19 h a 1 h Entrada lliure www.lanitdelsmuseus.cat Baixeu-vos l’app per consultar les rutes i compartiu fotos i experiències a Twitter i Instagram amb el hashtag #bcnesmuseu