MÚSICA
Cultura 03/05/2013

Les músiques més inquietes s'agiten a Vila-seca

La Fira de Música al Carrer ofereix un tast dels millors grups emergents

Borja Duñó Aixerch
2 min
Les músiques més inquietes s'agiten a Vila-seca

Puntí (l'artista abans conegut amb els noms de pila Adrià i Josep) no és un músic emergent, però sí reemergent. Kike Vela, el director de la Fira de Música al Carrer de Vila-seca des del 2007, explica: "Puntí és un músic consagrat, però encaixa amb la nostra filosofia perquè malgrat que és un artista de referència valorem el fet que en el seu procés creatiu encara investigui, que no s'hagi acomodat a cap fórmula comercial (en aquesta línia, per exemple, ja havíem dut l'Albert Pla, fa un any, i Cathy Claret, en fa dos); a més, el Puntí està en ple procés de superació i estic segur, així ho espero, que tornarà a sortir del forat".

Amb el lema Vine a descobrir els grups del demà, la FiM oferirà, durant tot el cap de setmana, 47 concerts de bandes i artistes majoritàriament emergents. Es tracta d'una fira dirigida a professionals del sector, però oberta al gran públic, que podrà acostar-se a qualsevol dels cinc escenaris habilitats de manera gratuïta o bé amb la targeta FiM, que, per només 3 €, dóna accés als espais amb entrada restringida.

L'ACTUALITAT MÉS RABIOSA

Qui vulgui prendre el pols a l'actualitat musical més rabiosa del moment farà bé de capbussar-se en una programació amb propostes per a tots els gustos: hi ha des de músiques tranquil·les en espais íntims (el cas de Puntí, l'Orchestra Fireluche, Don Simoncito i Teletufi, Sexy Bicycle, o la joveníssima Núria Graham) fins a concerts festius de rumba (Derrumband, 9son, La Málaga, Lady Gipsy), ska (Ítaca Band), electrònica (Sea & Sun) i mestissatge (Colectivo Cautivo, La Colonia).

Les músiques del món i d'arrel també tenen la seva finestra amb Aziza Brahim i els Ensemble Pelegrí, però bona part del protagonisme se l'emporta el nou pop català, amb especial atenció a projectes de risc com Tiger menja Zebra, Salvaje Montoya i Univers. Són noms que cal retenir, perquè durant l'any que ve segur que en sentireu a parlar. "Són grups amb un punt diferent, d'originalitat, que poden sorprendre el públic i els programadors", explica Bela, que també destaca projectes com el de José Domingo, Miquel Serra i Núria Graham, "una noia de Vic de 17 anys que canta i toca com els déus".

Més conegut és El Petit de Cal Eril, que presenta La figura del buit (2013) amb una secció de vents en directe per primera vegada. O el supergrup format per Maria Rodés (ex-Oníric), Ramon Rodríguez (The New Raemon, ex-Madee) i Martí Sales (Els Surfing Sirles, també escriptor), força coneguts per separat, però que actuaran per primera vegada com a trio per presentar el seu debut discogràfic, Convergència i Unió (2013).

FIM 14 FIRA DE MÚSICA AL CARRER

DIVERSOS ESCENARIS. VILA-SECA

3 i 4 de maig. Targeta FiM 3€

stats