LA PORTADA
LAIA BELTRAN

Mauro Barbazza: “Vaig créixer amb el format CD, en tinc més de 1.800”

Codirector de la discogràfica Aloud

Mauro Barbazza: “Vaig créixer amb el format CD, en tinc més de 1.800” Zoom

REW

<<

“Sempre recordaré el Nadal del 1992. Tenia 8 anys i el meu tiet em va regalar el meu primer CD: el Black album de Metallica. Ell va ser el meu mentor musical”. Aquell nen italià que volia ser futbolista va acabar estudiant ciències de la comunicació a Milà. D’un Erasmus a Amsterdam es va emportar moltes ganes de viure a Barcelona. “Vaig venir aquí per unes pràctiques de quatre mesos i ja hi porto deu anys”, explica Barbazza en un català perfecte.

PLAY

>

Va treballar de relacions públiques i va cofundar una agència de màrquetingdigital, però la seva vocació era la música. “Quan fa un any i mig em va sorgir l’oportunitat de treballar colze a colze amb el Sergio Picón d’Aloud Music, ho vaig deixar tot. Portem el management, el booking i la comunicació de sis grups, i també organitzem l’AMFest, de rock instrumental”, continua Barbazza, un boig dels CD. “Vaig créixer amb aquest format. Encara en compro, en tinc més de 1.800”.

FF

>>

Com ell, molts clients de la seva discogràfica. “Nosaltres editem música de nínxol, i aquest públic encara compra format físic, ja sigui CD o vinil. I això és bo per a la discogràfica i els grups”. Sap de què parla, perquè també és el baixista d’Ànteros i el mànager dels britànics Nordic Giants. Acostumat a treballar en xarxes socials a temps real, els tempo sde la indústria musical se li fan lents. “Crec que m’hi acostumaré. Ara, el que més m’agrada és ser tour manager : sortir a la carretera i organitzar les gires”, confessa, murri.