MÚSICA
JORDI GARRIGÓS

Himnes imaginaris

Doble Pletina encetarà el Primavera Sound amb ‘Así es como escapó’, el seu segon disc. Els 80 i Vainica Doble, part de la inspiració

Doble Pletina. / CATI BESTARD Zoom

La historia de Doble Pletina no és l’arquetípica dels grups indiepop de Barcelona, i és que només van necessitar un parell de cançons per convertir-se en una de les bandes més prometedores i interessants dels últims anys. Va ser fa un lustre, el 2011, quan la melancòlica -i magnífica- Música para cerrar las discotecas -que avui suma més de 200.000 escoltes a Spotify- va arribar al primer lloc de la imaginària llista d’himnes independents de la ciutat. Actualment el combo català, completament consolidat a l’escena estatal, presenta el seu segon disc, Así es como escapó (2016), un elapé que fa olor d’anys 80 i amb cert alè de disc de culte. “Progressivament ens hem anat sentint més còmodes jugant amb sons sintètics i atmosferes”, explica Francina Ribes, teclista que posa veu a la primera cançó en català de la banda, l’onírica Tiquet.

En la seva segona referència, les Doble Pletina dialoguen amb els sintetizadors, abaixen les revolucions i manufacturen cançons intenses i punyents. Un treball reposat on les cançons demanaven conservar la seva essència original i el grup els ha concedit el desig. La fórmula escollida per la banda barcelonina ha sigut portar les composicions a l’estudi per treballar-les allà directament. “Fins ara gravàvem els temes tal com els tocàvem a l’assaig o als concerts”. Ara el procés s’ha invertit, assegura Ribes. Así es como escapó sona per moments a Astrud, d’altres a Fangoria i mai recela de l’encís del Donosti Sound (l’empremta de Le Mans, Aventuras de Kirlian o La Buena Vida la porten de sèrie), però ressona amb especial intensitat la influència de les desaparegudes Vainica Doble. “Les seves cançons són molt especials i tots i cadascun de nosaltres admirem molt la seva obra”, diu la Francina.

Grans festivals

Després d’una primera presentació a la sala Almo2bar a l’abril, les Doble Pletina seran les encarregades d’obrir el Primavera Sound al Parc del Fòrum dimecres, en un dels escenaris principals i compartint espai amb bandes com Sr. Chinarro i Suede. No serà l’únic lloc on miraran cara a cara alguns dels grans noms internacionals, ja que al juliol també tocaran al FIB de Benicàssim. “Som conscients que tots dos són esdeveniments molt especials i ens els plantegem amb la voluntat de gaudir-ne al màxim”, asseguren.

PRIMAVERA SOUND

Parc del Fòrum. Dimecres 2. Gratuït (concert inaugural)