Paladars
Cultura 07/06/2013

Un multiespai de luxe gastronòmic

Mercat Princesa del Born ens proposa una oferta gastronòmica molt variada per a tots els gustos

Eva Rexach
3 min
Un multiespai de luxe gastronòmic

Poques ciutats al món poden presumir d'un dels valors afegits de Barcelona: la majestuositat dels palaus medievals. El Barri Gòtic n'és ple, com també el Born, on el seu carrer principal, Montcada, era on vivien els nobles de l'època. Un d'aquests palaus, situat al carrer Flassaders i construït al segle XIV, va acollir durant 14 anys el Cafè de la Princesa, un espai que ja aleshores era una barreja de restaurant, botiga d'indumentària i objectes singulars i sala d'exposicions. Aquell projecte s'ha convertit ara en un altre multiespai, en aquest cas, dedicat a la gastronomia, on es poden degustar fins a 16 tipus de cuina diferents a qualsevol hora. La idea és que Mercat Princesa, el nom amb què s'ha batejat aquesta iniciativa, permeti a la clientela crear-se un menú a mida, tant pel que fa al pressupost com pel que fa als plats o als horaris: està obert cada dia des de les nou fins a la mitjanit.

'SHOWCOOKING'

Mercat Princesa té el seu gran encert en el concepte showcooking , és a dir, la cuina a la vista. Cadascun dels corners permet que els afamats visitants vegin com s'elaboren els plats i triïn en funció del que les seves papil·les gustatives els demanen. Sushi, botifarres, conserves, arrossos, pizzes, ostres, patates braves… Plats elaborats per emprenedors del sector que coneixen bé el producte i trien el de més bona qualitat. Segons ens explica la directora de l'espai, Sara Guerrero, "la idea és que Mercat Princesa es converteixi en una marca gastronòmica per si mateixa, més enllà de qui hi hagi darrere de cada corner ". I us podem assegurar que els que porten els fogons són noms ben coneguts de la cuina a Barcelona i a fora.

La idea que tenien Sara Guerrero i Justo Almendros, impulsors del projecte, és oferir propostes gastronòmiques complementàries. Això vol dir que no hi ha cap plat que es repeteixi ni cap corner que ofereixi el mateix que un altre. D'aquesta manera, hi podeu tornar tantes vegades com vulgueu, que sempre menjareu alguna cosa diferent. Per exemple, a Las Saladas hi trobareu llaunes de conserves i salaons per fer-hi un vermut; al Mekong i al Japo hi podeu degustar plats orientals, des de sushi fins a fideus variats; ¿que us ve de gust alguna cosa més mediterrània?, a Italiano's podeu demanar una pizza, una focaccia o un plat de pasta. Si el que voleu és compartir, demaneu alguna de les propostes de Platillos, des d'una hamburguesa fins a una ensalada russa. Per a un dia generós, unes ostres o un plat de marisc; per a un dia mileurista, qualsevol proposta a base d'ous o de patates. I, per acompanyar l'àpat, hi teniu vins per copes (unes nou cada dia d'una bodega amb 60 referències) i còctels, cerveses i refrescos. No hi ha cap racó dedicat exclusivament a la cuina vegetariana, però hi trobareu suggeriments aptes per a celíacs o intolerants a la lactosa en gairebé tots els locals. I el millor de tot: el preu, ja que podeu començar a degustar platillos i pintxos a partir dels 2 € i anar pujant fins als 35 € que us pot costar una bona peça d'entrecot.

UN RACÓ PER AL FOTOPERIODISME

A Mercat Princesa també hi ha espai per a la creació; en concret, per al fotoperiodisme. Han dedicat un espai a una petita exposició que canviarà cada 30 o 40 dies i que reunirà el bo i millor del fotoperiodisme, com la mostra Així veiem el sistema.

MERCAT PRINCESA

FLASSADERS, 21 (BARCELONA)

T. 933 100 182

www.mercatprincesa.com

stats