SÈRIES
EULÀLIA IGLESIAS

Les 10 millors sèries del 2016

No hi són totes les que s’ho mereixen però, en plena època de l’anomenada Peak TV, l’era de la proliferació inabastable de ficcions per a la petita pantalla, i en l’any de la consolidació al nostre país de les plataformes ‘online’, us servim un tast de les millors sèries de la temporada. Han col·laborat en aquesta llista Xavi Serra, Joan Pons, Gerard Casau, Manu Yáñez, Paula Arantzazu i Eulàlia Iglesias

Les 10 millors sèries del 2016 Zoom

01

‘HORACE AND PETE’

Louis C.K. (Websèrie de producció pròpia)

La sèrie de la temporada s’ha forjat fora de la televisió i de les noves plataformes online. Una tragicomèdia universal situada en un bar de tota la vida.

02

‘LOVE’ T1

Judd Apatow, Lesley Arfin, Paul Rust (Netflix)

Més potent que la seva última pel·lícula, la ficció televisiva de Judd Apatow demostra que la renovació de la comèdia (romàntica) passa per la petita pantalla.

03

‘THE YOUNG POPE’

Paolo Sorrentino (Sky Atlantic, HBO, Canal+)

Sense renunciar a cap dels seus trets autorals, Paolo Sorrentino imagina què passaria si un papa jove, ianqui i de tarannà preconciliar aterrés al Vaticà.

04

‘O.J.: MADE IN AMERICA’

Ezra Edelman (ESPN Films - 30 for 30)

La figura d’O.J. Simpson com a paradigma de les qüestions que resumeixen l’Amèrica actual: el racisme, la fascinació pels famosos, el relat mediàtic...

05

‘THE NIGHT OF’

Steve Zaillian i Richard Price (HBO)

Segell HBO en aquest procedimental heterodox que qüestiona el sistema judicial nord-americà amb un John Turturro i un Riz Ahmed carn de premis.

06

‘GOMORRA’ T2

Roberto Saviano (Sky Itàlia)

Inspirada en el llibre homònim de Saviano, seguim amb les lluites crues, intestines i desproveïdes de qualsevol glamur d’una família mafiosa italiana.

07

‘LADY DYNAMITE’

Pam Brady i Mitch Hurwitz (Netflix)

La comèdia en femení i primera persona ha sigut una altra tendència. I Maria Bamford posa tota la carn a la graella en aquesta brutal sèrie d’humor bipolar.

08

‘THE AMERICANS’ T4

Joe Weisberg (FX)

La quarta temporada de la gran ficció televisiva sobre espionatge durant la Guerra Freda ha esdevingut un imprescindible retrat de l’era Reagan.

09

‘BOJACK HORSEMAN’ T3

Raphael Bob-Waksberg (Netflix)

L’animació televisiva continua sent reducte per a l’humor més desinhibit. BoJack Horseman ens endinsa en la cara fosca de la indústria de l’entreteniment.

10

‘BASKETS’

Louis C.K., Zach Galifianakis, Joanthan Krisel (FX)

Tres dels grans de la nova comèdia ianqui uneixen esforços en aquesta proposta d’humor incòmode en què Galifianakis encarna un clown fracassat.