PALADARS
EVA REXACH

A mi que m’ho portin a casa!

Proliferen les pàgines web que permeten demanar menjar a domicili amb només un clic de ratolí

Per als que no saben cuinar. Per als mandrosos. Per als que s’han quedat amb la nevera buida. Per als que volen provar una cosa diferent. Per als que tenen convidats. Per als que no volen sortir de casa, que fa fred, i plou, i ara no tinc ganes de posar-me les sabates que ja vaig en pijama… Les noves tecnologies, entre altres coses, ens han fet canviar d’hàbits i, per això, d’un temps ençà s’han popularitzat les webs que permeten demanar menjar a domicili amb només un clic de ratolí. Segons el baròmetre de Just Eat, a Barcelona el que més es demana és menjar japonès (19%), italià (19%) i xinès (16%), la despesa mitjana és de 22 euros, l’usuari mitjà té entre 26 i 35 anys i el dia que més es demana és el diumenge. Segur que en més d’un cas entreu dins d’aquesta estadística, i segur que ja teniu la vostra web preferida. Però si voleu diversificar l’oferta, aquí teniu una mostra del que es cou a la xarxa.

MÉS DE 500 RESTAURANTS

Just Eat, una empresa d’origen danès, va ser de les primeres a arribar, l’any 2006, quan va començar a oferir els serveis a Anglaterra. Actualment dóna servei a 13 països del món, i a Catalunya hi té fins a 550 restaurants adherits, la majoria a Barcelona (490). Just Eat ofereix 18 tipus diferents de gastronomies i, segons expliquen, tenen un doble control de qualitat: el del seu propi comercial, que visita periòdicament els restaurants, i el dels usuaris, i també tenen un servei online d’atenció al client. Ofereix descomptes que van del 20% al 40% en funció del dia o de la quantitat de menjar que es demani. També té una aplicació per a mòbils.

Un altre servei per demanar menjar online és Deliverum, que només serveix a Barcelona i està vinculat a una de les webs de restaurants més populars de la ciutat, Bcnrestaurantes.com. La diferència respecte de l’anterior és que la informació està més ben estructurada i ofereix més opcions de recerca: restaurants per menys de 20 euros, restaurants oberts el diumenge, tipus de plats… Les valoracions dels diferents establiments cal buscar-les a Bcnrestaurantes.com i la comanda es pot fer o bé per internet o bé per telèfon. A més, un cop registrats, podreu fer llistats dels vostres restaurants preferits, compartir comentaris amb altres usuaris i gaudir de descomptes especials.

Una opció alternativa és La Nevera Roja, que té com a avantatge que permet pagar amb Ticket Restaurant (per als afortunats que en tinguin) i amb PayPal. Es pot afinar la recerca segons l’import que es vulgui gastar o les valoracions dels usuaris i també (cosa que resulta molt útil) per nom de l’establiment, en cas que vulgueu saber si un restaurant en concret ofereix menjar a domicili. Sovint ofereixen descomptes especials i promocions.

La francesa Resto-in acaba d’aterrar a Barcelona amb experiència prèvia a França, Bèlgica i Alemanya. L’oferta és més reduïda (per ara, només compta amb 28 restaurants) però de qualitat i, a més, tots els plats incorporen la seva corresponent fotografia. De les webs consultades, doncs, aquesta és la més visual de totes. A més, permet demanar amb antelació, de manera que si teniu previst quedar-vos a casa un divendres, podeu fer la comanda dies abans i així no us trobareu a última hora, morts de gana, esperant que arribi el sopar. I és que cal tenir en compte que, en gairebé tots els casos, el temps mínim d’espera es de 45 minuts, de manera que si demaneu just quan us ataqui la gana, us haureu d’aguantar!