PALADARS
Cultura 01/03/2013

La meta(moo)rfosi dels germans Roca

El Celler de Can Roca renova la seva oferta barcelonina amb el nou Roca Bar i la cuina a la vista del Moo

Eva Rexach
2 min
La meta(moo)rfosi dels germans Roca

Sembla mentida: ja han passat deu anys d'ençà que els germans Roca van iniciar la seva aventura barcelonina. Deu anys durant els quals aquests tres mestres de la gastronomia (Joan, el xef; Josep, el sommelier, i Jordi, el pastisser) han escalat fins a la Champions League de la cuina mundial i ocupen, des de fa una bona temporada, la part alta de totes les llistes gastronòmiques. Una dècada que els ha servit per afinar la seva cuina, nascuda als fogons casolans de Can Roca, el restaurant familiar, i convertir-se en els millors ambaixadors de la gastronomia catalana.

Així doncs, toca reinventar-se. Toca posar-se al dia, provar noves coses i assumir completament l'espai culinari de l'Hotel Omm: si abans els germans Roca dirigien el Moo, que era el més semblant a ser al Celler de Can Roca, ara també s'encarreguen del Roca Bar, on han afegit un bar d'ostres i on serveixen entrepans, tapes i coses per picar. La idea d'aquest bar és convertir-se en un espai informal, per a un àpat senzill al migdia i per a un pressupost assequible.

BO, BONIC I BARAT

Xips de carxofa amb mussolina de bergamota, sardines fregides amb llimona i alfàbrega, ensalada russa, patates braves, ostres amb salsa ponzu , consomé: tapes de tota la vida reinventades i presentades de manera vistosa. Al costat, caneló de pularda, sopa de carabassa amb pipes, hummus amb tonyina, sèsam i soja o tiradito de peix del dia a l'estil nikkei : plats de la carta, més elaborats, que se sumen als clàssics de la casa, com el Parmentier de calamars o el timbal de poma i foie gras amb oli de vainilla. La principal novetat, però, és la recreació de l'entrepà, el rocadillo , un invent sorgit de la geladeria que els germans tenen a Girona i que consisteix en un "gelat calent": un brioix farcit amb dues temperatures. Al Roca Bar aquest brioix va farcit de pollastre amb mole poblano , de cua de bou al vi o d'escalivada i formatge de cabra Baridà i alfàbrega, i, finalment, se segella amb una sandvitxera fabricada expressament. El preu? 9 € l'entrepà i 19 € el menú.

VISCA EL 'SHOWCOOKING'

Si, en canvi, voleu entaular-vos, el Roca Moo, l'estrellat restaurant de l'hotel, també ha patit una metamorfosi i ha mutat en una barra amb cuina a la vista. A càrrec del xef Felip Llufriu, gràcies al qual els Roca es van atrevir a posar en marxa el projecte el 2003, aquí s'hi serveixen diversos menús (de temporada, el vegetarià, el degustació), així com una carta amb propostes com el caneló de rostit amb nata de llet, la minestra de verdures amb brou de llegums i daus de papada de porc confitada, el bacallà amb crema d'alls tendres i porros, i el postre d'estragó i llimona.

Tot això mentre mireu com us ho preparen o en una taula, al costat d'una gran vidriera rere la qual s'amaguen els arbres gironins portats expressament del Celler. Més natura, més llum, més emocions: això és el que busquen el Joan, el Josep i el Jordi en aquest espai preciosament decorat per la interiorista Sandra Tarruella, filla de la principal responsable del projecte: Rosa Maria Esteva.

stats