OBLADI-OBLADA

Malika Favre: "- = +" sempre

Il·lustradora. Positiva, xerraire i PUR impuls. Va néixer a París, des dels 20 que treballa a Londres i en un futur pròxim es veu vivint en un lloc calorós i assolellat. No creu ni en Déu, ni en la sort, ni en els signes del zodíac. És vegetariana i s’inspira amb la quotidianitat. Per a ella, la il·lustració = un outlet i una necessitat. El seu estil? Minimalista, pop, colorista i MOLT energètic.

Per veure la imatge ampliada en PDF cliqueu-hi al damunt Zoom

El principi “Less is more” l’aplica tant a la feina com a l’armari. I té un lema: “Ets tan bo com ho és el teu últim projecte”. Potser és per això que la seva obra sovint apareix en publicacions com The New Yorker, Vogue, Wallpaper i The New York Times. Per això i perquè té clar que les grans coses a la vida vénen després de moltes hores de treball, humilitat i persistència; que la creativitat és innata però s’ha de fomentar, i que sense tenir les idees clares no es va enlloc. Del que sap no li agradaria desaprendre absolutament res; assegura que dibuixar mai l’ha relaxat i que la seva màxima influència ha sigut la teoria del color de Kandinksi. I pel que fa a les seves prioritats: contingut > forma; llibertat > pressupost; i amor > carrera.

ENERGIA, INTENSITAT

Malika Favre = ? Una il·lustradora francesa amb seu a Londres. Positiva i xerraire gairebé sempre. I sovint molt compulsiva. ¿El teu estil = ? Enèrgic, minimalístic, pintoresc i, de vegades, sexi. ¿I la il·lustració = ? Un 'outlet' i una necessitat.

¿Ets qui ets gràcies a internet? Diguem que m’ha ajudat a escalar més ràpid. Com creus que vénen les grans coses de la vida? Amb moltes hores de treball, humilitat i objectius clars. Com és el teu procés creatiu? Instintiu i orgànic, però també MOLT intens. Dibuixar no m’ha relaxat mai i necessito temps per fer 'breaks'. Què t’inspira? La bellesa del dia a dia de la vida.


CREATIVITAT > HORES DE TREBALL

Es neix o s’aprèn a ser creatiu? La creativitat és innata, però s’ha de treballar. Què t’agradaria desaprendre? No he après gaire = per això de moment prefereixo quedar-me amb tot el que sé. ¿'Less is more' sempre? Quan es tracta de la meva feina o del meu armari, sempre. Quan es tracta de menjar, la cosa canvia radicalment.

Quin ha sigut el pitjor error que has comès durant la carrera? Treballar massa. Acaba cremant i perjudicant la creativitat. ¿I la teva màxima influència? La teoria del color de Kandinski. Com ha evolucionat el teu estil? Orgànicament mentre estava a Airside –l'estudi en què vaig estar 5 anys–. Va ser on vaig aprendre com reduir la feina. Què et va motivar per convertir-te en il·lustradora? L’habilitat de la meva mare per dibuixar-ho tot i res.

LLIBERTAT, ACCIÓ

Què és el que més t’agrada de la teva feina? La llibertat i el fet que puc treballar des de qualsevol lloc. I de Londres? L’energia creativa i la barreja de gent que hi ha. Què hi trobes a faltar de París? El formatge. De quin projecte estàs més orgullosa? Segurament de l’exposició de les sèries 'Hide and seek' = Va ser un punt d’inflexió per a mi. Quin ha sigut l’encàrrec més desafiant que t’han fet mai? La portada del 'Kama Sutra' per a Penguin Books. Què hi ha de sexe en la creativitat? Eufòria i acció.

Creus en els signes del zodíac? Sempre em resulta sospitosa la gent que em pregunta el meu signe del zodíac. Així doncs, no; no hi crec. ¿I en la sort? Crec que la gent afortunada simplement és que és bona a identificar oportunitats i posar-les en pràctica. ¿I en Déu? Possiblement tant com en el zodíac.

AMOR > CARRERA

El millor que t’ha passat a la vida? Aconseguir la feina a Airside. ¿La cosa més valenta que has fet? Provar les costelles (com a vegetariana que sóc) i fer-me 'freelance'. On et veus d’aquí pocs anys? En algun lloc calorós i assolellat. Què és més important per a tu: la composició o els colors? Una cosa no és res sense l’altra. ¿El contingut o la forma? El contingut. ¿El pressupost o la llibertat? La llibertat. ¿L’amor o la carrera? L’amor. ¿I què t’és completament igual? L’enveja.