Cinema
Cultura 05/04/2013

4 films per descobrir de soderbergh

Xavi Serra
1 min
4 films per descobrir de soderbergh

'SCHIZOPOLIS' (1996)

En una carrera amb 29 títols hi caben molts films que semblen menors però no ho són. Schizopolis és un reguitzell d'idees narratives en forma de comèdia desencaixada que Soderbergh va escriure, dirigir i protagonitzar. És potser el seu treball més experimental i espontani, tota una catarsi creativa.

'EL FALCÓ ANGLÈS' (1999)

Terence Stamp interpreta un antic lladre que viatja als Estats Units per venjar-se dels assassins de la seva filla. Soderbergh experimenta amb diferents tècniques de muntatge, trencant la continuïtat visual i sonora amb jumpcuts a l'estil de Godard. És un dels thrillers més interessants del director, intens, poderós i elegant.

'GRAY'S ANATOMY' (1996)

No, Soderbergh no va dirigir cap episodi de la famosa sèrie. Es tracta de la dramatització d'un monòleg de l'escriptor Spalding Gray, que relata els seus intents d'evitar la cirurgia ocular a través de medicines alternatives. El 2010, Sodergergh va dedicar-li el documental And everything is going fine .

'BUBBLE' (2005)

Tot just després de treballar amb la flor i nata de Hollywood a Ocean's Twelve , Soderbergh recupera el pols indie amb un drama criminal protagonitzat per tres obrers d'una fàbrica decadent del Midwest que interpreten actors no professionals. L'experiment va ser pioner en la distribució simultània en sales, DVD i VOD.

stats