CRÍTICA DE CINEMA
Cultura 15/02/2013

A film about kids & music

Manu Yáñez
1 min

Direcció: Ramon Tort. Guió: Borja Duñó, Ramon Tort. 101 minuts. Espanya (2012).Documental. Amb Joan Chamorro, Jesse Davis, Ricard Gili.

Imagineu un professor de música amb l'energia gestual d'un Denis Lavant, la devoció pels seus alumnes del protagonista d'Être et avoir , i la responsabilitat social dels mestres d' Avui comença tot. Aquest és el Joan Chamorro, el cor de la jove Sant Andreu Jazz Band. L'ànima la posen un grup de nois i noies d'entre 6 i 18 anys que utilitzen el swing per divertir-se, realitzar-se, actuar com si fossin als carrers de Nova Orleans, apropar-se a l'univers teòric de l'art i, potser de manera inconscient, per convertir-se en bons ciutadans.

I tot això ho descobrim en una pel·lícula vitalista i honesta, un documental observacional que fa bon ús de l'ortodòxia del gènere per apropar-se a les mans menudes, els pulmons inesgotables i les veus incipients dels joves protagonistes. Alguna entrevista i algun pla en blanc i negre trenquen esporàdicament la sòlida coherència d'un film que es mou amb agilitat entre assajos, petits rituals, confessions íntimes i unes actuacions que funcionen com el perfecte clímax musical d'una pel·lícula amb la qual resulta difícil no emocionar-se.

stats