MUSEUS
LAIA BELTRAN

El fascinant museu nòmada per als nens

El MuMo inicia una gira per Catalunya

Els nens es poden acostar a l’art contemporani a través dels museus convencionals, però també amb iniciatives tan sorprenents com la que proposa el MuMo, un museu sobre rodes que dilluns que ve comença una ruta de cinc setmanes per les escoles de diverses localitats catalanes. ¿No us sembla meravellós que un camió enorme es planti al pati del col·legi, es transformi en un museu i, després, convidi els alumnes a visitar-lo per dins? La idea d’aquest projecte és tan senzilla com encomiable: acostar l’art contemporani a nens i nenes a través d’una experiència inèdita, divertida i interactiva.

Dins d’aquest original museu mòbil (d’aquí el nom de MuMo, del francès Musée Mobile) hi viatgen obres d’art de 14 artistes de renom internacional, que es reparteixen en quatre espais diferenciats (cal dir que el camió-museu té una mica de ninot Transformer). Són peces fetes expressament per a aquest projecte gràcies al mecenatge de la Fundació Daniel i Nina Carasso. Hi ha pintura, escultura, disseny, instal·lacions, fotografies i vídeos que signen Paul McCarthy, Daniel Buren, Nari Ward, Sébastien Cordoleani, Florence Doléac, Pierre Huyghe, Chéri Samba, Eija-Liisa Ahtila i Ghada Amer, entre altres creadors. Fins i tot hi ha exposada una escultura inèdita de l’artista mallorquí Miquel Barceló!

En la seva ruta per Catalunya i en col·laboració amb el Macba, el MuMo s’aturarà a Barcelona, Vilassar de Dalt, Terrassa, Santa Coloma de Farners, Martorell, Cervera, Sant Pere Sacarrera, les Borges Blanques, l’Albi, Tàrrega i Lleida. Encara que no estudiïn en cap dels centres escollits per fer aquesta activitat, els vostres fills també poden gaudir del MuMo, ja que el dissabte 4 d’octubre hi haurà una jornada de portes obertes a l’Escola José Echegaray de Martorell. El fantàstic camió-museu obrirà les portes per a tots aquells nens i nenes de 6 a 12 anys que tinguin ganes d’experimentar de ben a prop amb l’art contemporani. En tres anys, el MuMo ha acumulat més de 38.000 quilòmetres, gràcies als tours que l’han portat per França, Mònaco, Suïssa, el Camerun i la Costa d’Ivori. Cultura sense fronteres. 

MuMo. Diverses localitats catalanes. Del 22 de setembre al 24 d’octubre. Jornada per al públic general: dissabte 4 d’octubre a l’Escola José Echegaray de Martorell. Més informació a: www.musee-mobile.fr