OBLADI-OBLADA

El Pez: Una multa = un premi

Diu que si no s’hagués dedicat a l’art, hauria treballat el mínim per viure al màxim

Artista. Grafiter. Decorador de ciutats. Tot i que ell no es defineix. Quantitat i qualitat. Color. Impuls. Força. Pinta ràpid. Imminent. Urgent. A cop d’adrenalina. Un objectiu? Transmetre bones vibracions. Bon rotllo. Riure’s de les normes i fer divertir els altres. Aquest és El Pez = un personatge influenciat pel còmic i les subcultures urbanes. Un artista del grafiti que amb la seva obra ha voltat per mig món. Exposa en galeries, fires i festivals i dissenya les seves pròpies col·leccions de producte. Per a ell un somriure = el gest més bonic de la raça humana. Diu que si no s’hagués dedicat a l’art, hauria treballat el mínim per viure al màxim. Per pintar ha fet bogeries, però només ha pagat una multa. I la guarda com un premi. És optimista cada matí, no treballaria mai per a Ducados i podria viure sense pintar, però l’art és la seva vida.

 

NECESSITAT i PERSEVERANÇA

De què neix El Pez? De la necessitat de mostrar les meves creacions al carrer. Com et defineixes? No m’agrada definir-me. Possiblement em definiria millor del que sóc. Què et fa diferent? El meu estil, la meva personalitat, la meva identitat. El meu reconeixement internacional i la meva perseverança. Et va costar poder viure de l'art? No gaire, es va anar donant progressivament. A què t’hauries dedicat si no? A treballar el mínim per viure el màxim.

 

VIDEOCONSOLES vs. MULTES

Com més escampis la teva obra pel món, millor? Quantitat però qualitat. Sempre. Què t'interessava abans que ara ja no t'interessa? Les videoconsoles. I pintar qualsevol cosa. Ara sóc més selectiu. Per a quina marca no treballaries mai? Ducados. Què t’ha ensenyat el grafiti? Que no tot el que està prohibit és dolent. I de qui has après més? De tothom una mica. ¿La pressió i el risc estimulen el teu procés creatiu? Estimulen l’adrenalina. Fa que pintis més ràpid i que siguis més efectiu. Però mai més creatiu. Quina és la màxima bogeria que has fet per poder pintar? Pujar a una barca a les dotze de la nit i remar durant dues hores per pintar un submarí abandonat a Amsterdam. Has hagut de pagar gaires multes? Afortunadament només una. I la guardo com un premi.

 

BON ROTLLO i EMOCIÓ

A tu les teves obres t’emocionen? Sempre que acabo una obra m’emociono. Vibro, gaudeixo i em torno a emocionar. Què sents? Satisfacció, grandesa i orgull. ¿La teva intenció és transmetre bon rotllo? Quan vaig entendre la responsabilitat que tenia com a decorador de ciutats, vaig veure que el que volia transmetre eren bones vibracions i un missatge universal del qual tothom pogués gaudir. Què més vols dir quan pintes? El missatge és: “Passa-t’ho bé, fes el que vulguis, somriu. Riu-te de les normes i de passada fes que els altres també es diverteixin i puguin viure l’art des d’un altre punt de vista”.

 

HAPPY STYLE’ vs. CALAVERES

Dius que ets fundador del ‘happy style’. ¿Hi ha pocs artistes que encomanin energia positiva? N’hi ha bastants, tot i que últimament les calaveres estan de moda. ¿Les teves obres són un reflex de la teva personalitat? La majoria sí, i la minoria són reflex de la personalitat dels meus personatges. ¿Rius molt? Ha, ha, ha, ha. Ets optimista? Cada matí. ¿Què és el que més et fa riure? Els meus fills i les preguntes de les entrevistes. Què significa un somriure per a tu? El gest més bonic de la raça humana. Una invitació a gaudir de la vida. Quin és el teu rècord d'hores seguides pintant? 20. Podries viure sense pintar? Sí. L'art és la teva vida? Sí, i m’imagino que la de molts més.