'1.000 m2 de desig. Arquitectura i sexualitat'. CCCB
Districtes i més

Arquitectura i sexualitat, Euskal Herria Sona i Fòrum fotogràfic

'1.000 m2 de desig. Arquitectura i sexualitat'. CCCB / CCCB

EXPLORANT LA RELACIÓ ENTRE ARQUITECTURA I SEXUALITAT 

Què tenen en comú l’arquitectura i la sexualitat? ¿Hi ha espais dissenyats expressament per estimular el desig? Per explorar la relació entre aquests dos camps, el CCCB proposa l’exposició '1.000 m 2 de desig. Arquitectura i sexualitat', que mostra el poder que exerceixen els espais com a motor del desig i com l’arquitectura ha contribuït al control dels comportaments i a la creació dels estereotips de gènere en la nostra societat patriarcal. Com a disseny físic de l’espai i com a atmosfera, l’arquitectura forma part de les nostres fantasies.

EUSKAL HERRIA SONA PER TOTS ELS RACONS DE LA CIUTAT

Ja està en marxa la 19a edició de l’Euskal Herria Sona, el festival de música basca de la ciutat, que organitza el Centre Cultural Euskal Etxea Barcelona. La programació inclou concerts gratuïts i de pagament, i enguany destaquen grups com Kukai, que presenta 'Gelajauziak', un espectacle de dansa tradicional (aquest divendres a les 19 h, passeig del Born), Esne Beltza (aquest dissabte a les 21 h, passeig del Born), Zarpazo! A Cicatriz (aquest dissabte a les 20.30 h, Salamandra 2) i el veterà grup de Bilbao Doctor Deseo (17 de desembre a les 21 h, Sala Bóveda), que tancarà el festival.

FÒRUM FOTOGRÀFIC CAN BASTÉ

L’Espai Fotogràfic Can Basté convoca el 14è Fòrum Fotogràfic, un punt de trobada entre nous creadors i professionals del món de la fotografia que aplega artistes, galeristes i comissaris, entre d’altres. Amb motiu del fòrum, tots els racons de la masia de Can Basté es converteixen en espais expositius.

UN PASSEIG PER MONTJUÏC

Aquest diumenge a les 9.30 h té lloc 'Un passeig per la natura del front marí de Montjuïc', un itinerari per aquesta muntanya amb l’objectiu de conèixer la història de Barcelona a través dels seus arbres, pedres, fauna i paisatge. Entre d’altres, es descobriran les restes d’un mar tropical ple de petxines.

CAMINEM CONTRA LA VIOLÈNCIA

En el marc del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, el districte de Nou Barris acull, avui a les 17 h, l’acció poètica 'Caminem contra la violència', a més d’altres activitats, com ara una performance de teatre, una caminada col·lectiva i una xocolatada, entre d’altres.

FESTA MAJOR DE SANT ANDREU

Concerts de tot tipus i per a tots els gustos musicals, festes infantils, cercaviles, exposicions d’art, presentacions de llibres i activitats esportives i gastronòmiques es combinen en el suculent programa de la festa major de Sant Andreu.

FESTIVAL DE SOPES DEL MÓN

Per combatre el fred, arriba el primer Festival de Sopes del Món, que té lloc aquest dissabte a partir de les 12 h a la plaça de l’Olivereta i al carrer de Sugranyes. A més de diversos espectacles, es farà un tastet de sopes típiques de diferents llocs del món. Per assistir-hi només cal portar un bol.