Una imatge de l’exposició 'Refugiats, l’odissea cap a Europa', del fotògraf Sergi Cámara
Districtes i més

Gràcia amb els refugiats, marató de cinema de terror i cicle de dansa i dona

Una imatge de l’exposició 'Refugiats, l’odissea cap a Europa', del fotògraf Sergi Cámara / SERGI CÁMARA

GRÀCIA AMB ELS REFUGIATS, PER UNA MEDITERRÀNIA EN PAU

Gràcia amb els refugiats, per una Mediterrània en pau és el nom de la vint-i-tresena setmana cultural que celebra el barri barceloní, dedicada enguany a la crisi dels refugiats. Destaca la projecció d’imatges de l’exposició 'Refugiats, l’odissea cap a Europa', del fotògraf Sergi Cámara (dilluns, 20 h), 'Mirant-se a un mateix', una projecció d’onze curtmetratges realitzats per joves sirians refugiats al Líban (dimecres, 19.30 h, i dissabte, 21 h), i l’espectacle 'Murs', que reflexiona sobre els diferents murs que existeixen: personals, comunitaris, ideològics i econòmics.

PROJECCIÓ DE FILMS DE TERROR DURANT TOTA UNA NIT

Ja està en marxa la Marató de Cinema Fantàstic i de Terror de Sants, que acull el Centre Cívic de les Cotxeres de Sants. Dissabte al vespre tindrà lloc un dels actes més esperats del festival, 'La nit més llarga', una marató de cinema de terror amb més de cinc films que es projectaran de manera ininterrompuda, des de les 20 h fins a les 6 h del matí. Una cita només apta per als veritables amants del gènere, en la qual es projectaran pel·lícules com 'Critters 2' (Mick Garris, 1988), 'Caballero del diablo' (Ernest R. Dickerson, 1995) i '2000 maníacos' (H.G. Lewis, 1964).

 

DIA INTERNACIONAL DE LA INFÀNCIA

El districte de Gràcia se suma a la celebració del Dia Internacional de la Infància i ho fa amb diverses activitats infantils i familiars. Entre d’altres, hi haurà contacontes, un espectacle de titelles, una xocolatada i diversos tallers infantils.

DANSA COMPROMESA AMB LES DONES

'Fevo' de Beatriz Vergés i 'Ellas' de Noelia Rúa són algunes de les peces que es poden veure dins del cicle Dansa i Dona, que se celebra amb motiu del Dia Internacional contra la Violència envers la Dona. El cicle inclou un conjunt d’espectacles de dansa que reivindiquen l’espai femení i diuen prou a la violència masclista.

CINEMA I DRETS DELS INFANTS

El Cicle de Cinema i Drets dels Infants està dedicat enguany a la crisi dels refugiats, ja que els infants són la part més vulnerable de la població que emprèn el camí cap a l’exili. Aquest cap de setmana destaca la projecció d’un seguit de curts que expliquen relats d’infants en situació de refugi.

FESTA MAJOR DE LA SAGRERA

Els carrers de la Sagrera s’omplen de música i festa per celebrar la seva festa major. Destaquen propostes com la Fira de Productes Artesans, un torneig de Carcassone i l’espectacle teatral 'Revolta de bruixes'.

ELS ESPORTISTES MÉS PETITS

Aquest cap de setmana té lloc el Cros Escolar de Sant Martí, en el marc de la Challenge de Cros Escolar, que se celebra a tot Barcelona. La cursa es farà al Parc del Poblenou a partir de les 10 h, amb sortida i arribada al CEM Mar Bella.