HI VÉNS O HI VAS?
CRISTINA ROS
Mancor de la Vall

La cuina de Maria Salinas, quan íntima vol dir propera

És l’únic restaurant de Mancor de la Vall. El poble s’ho paga i la gastronomia que s’hi ofereix està del tot lligada als canvis del paisatge que veus pel camí

Cada dematí, Maria Salinas es passeja pel mercat d’Inca o per sa Pobla. Coneix els llocs que tenen una bresca de mel, un pa casolà fet amb massa mare, la carn o el peix que li agrada, i visita els pagesos de confiança. Després de mirar el que s’ofereix, ella decideix què farà per dinar i per sopar. Maria Salinas és el nom del seu restaurant, l’únic de l’encantador centre urbà de Mancor de la Vall. I Maria Salinas no és una nouvinguda als fogons. No som pocs els qui recordam com cuinava a l’hotel Portitxol, a l’hotel Brondo o als baixos de l’hostal Cuba de Palma. Abans havia estat a Àustria i a Màlaga. Té aquesta manera de cuinar que surt de natural, que et recorda la cuina familiar d’abans però amb les possibilitats i els ingredients que s’han sumat amb els anys. Atenció especial als seus plats de cullera. Un cuinat o un bullit de Maria Salinas són una experiència de les que queden en la memòria gustativa.

Parlant d’experiències, la casa antiga que es va encarregar personalment d’arreglar, els mobles i qualsevol dels detalls, fa part de l’experiència que ofereix el restaurant. Com hi fa part el mateix centre antic de Mancor, les parets de pedra o el camí que fas quan et dirigeixes cap al poble, quan ja pots contemplar els xots o els ametllers i l’estació que després trobaràs convertida en gastronomia. Maria Salinas diu que fa gastronomia íntima, i els clients fidels a la casa, a més dels nombrosos seguidors que té a les xarxes socials, ja saben que íntima vol dir propera, cuina de proximitat.

En dues plantes, el restaurant només té capacitat per a 24 persones. Menú de 12 euros al migdia i carta als vespres. Sol estar ple, així que convé anar-hi amb taula comanada. Hi passareu gust, segur.

CARRER MAJOR, 5 (MANCOR DE LA VALL)