Fugides
Cultura 10/05/2013

La ciutat de les flors

Girona acull la 58a edició de l'exposició 'Temps de flors', de l'11 al 19 de maig

Cecilia Lorenzo
3 min

Ja és primavera a Girona. Milers de flors omplen de colors i olors el barri antic, transformant els carrers, places, monuments, patis i jardins en veritables obres d'art. L'esdeveniment és una cita imprescindible per als aficionats a la fotografia i una excusa excel·lent per descobrir o redescobrir el centre històric d'aquesta ciutat, un dels més ben conservats i pintorescos del país. L'exposició Temps de flors comença l'11 de maig i s'acaba el 19. Després, tot tornarà a la normalitat. Això només passa un cop a l'any, així que cal afanyar-se i no deixar que passi aquesta oportunitat única.

A L'ALTRA BANDA DE L'ONYAR

Travessar el més conegut dels quatre rius gironins és un exercici imprescindible per trepitjar el centre històric. Creuant el Pont de Pedra s'arriba al punt d'informació, on es pot adquirir un mapa del barri antic i més informació pràctica sobre l'exposició Temps de Flors , que enguany ja arriba a la 58a edició. Passejant per Girona és fàcil topar amb algun dels 145 espais florals que decoren la ciutat i la converteixen en un veritable museu a l'aire lliure. És gairebé impossible veure'ls tots en un sol dia, així que, especialment els que visitin la mostra per primera vegada, el millor és intentar no perdre's els deu espais imprescindibles, els top ten que cal veure tant sí com no abans de deixar la ciutat. Aquesta desena d'indrets tenen una placa amb un codi QR que aporta més informació sobre l'obra floral i s'hi pot arribar fàcilment a peu des del punt d'informació i amb l'ajuda d'un mapa de carrers del centre. Són la Catedral (en especial les escales i el claustre), l'església de Sant Feliu, els Banys Àrabs, les Sarraïnes, la plaça dels Jurats, Sant Lluc, l'església de Sant Martí, Sant Nicolau, la casa Lleó-Avinay i els Jardins dels Alemanys, amb la Torre Gironella.

LES NOVETATS

Una de les gràcies que té el Temps de flors és que cada any canvia. Els espais florals són temporals i responen a la inspiració que diferents artistes nacionals i internacionals tenen al moment de crear el seu projecte. Així que l'edició d'enguany també serà una sorpresa per als ulls avesats a la mostra. I, a més a més, hi ha patis i exposicions noves, com la del claustre de Sant Pere de Galligants, un espai recuperat on s'ubicarà una exposició que combina flor i ceràmica; l'església del Sagrat Cor, amb un projecte floral a les escales; la rambla de la Llibertat, la Casa Norat, el Pont de les Peixeteries Velles i el barri del Mercadal. Tots aquests indrets presenten aquests dies el seu millor perfil a punt per ser fotografiades.

Com que des de l'organització saben que la mostra és primera matèria de moltes creacions fotogràfiques i audiovisuals de professionals i aficionats a l'art de retratar la realitat, ha organitzat (a més del tradicional concurs de fotografia digital) un concurs d'Instagram (amb l'etiqueta #instaflors) i el I Concurs SmartFilms Girona, a través de la Girona Film Office, en què els participants han de rodar curtmetratges de 10 minuts a través dels mòbils o les tauletes amb algun element de la mostra Temps de flors.

Després de la caminada pel casc antic, és possible continuar amb la primavera com a leitmotivde la jornada tastant un dels menús de flors dels 41 restaurants del centre que participen en la iniciativa.

Girona 'Temps de flors'

De l'11 al 19 de maig

www.gironatempsdeflors.net

stats