Ocean's 8

110 MIN. Estats Units (2018)

Ocean's 8

Direcció: Gary Ross

Guió: Olivia Milch, Gary Ross

Amb: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Mindy Kaling, Rihanna, Awkwafina, Sarah Paulson

Crítica de cinema
Xavi Sánchez Pons

'Ocean's 8', atracament perfecte en clau femenina

Hollywood segueix apuntant-se al carro del feminisme amb un seguit de pel·lícules en què les dones són les estrelles absolutes. Es tracta d’un grapat de films que, a mig camí entre l’operació de màrqueting per guanyar més calerons captant nous públics i l’obligació moral d’esmenar el greuge històric de la falta de noies protagonistes a les grans produccions, posseeix un valor simbòlic grandíssim. I és que inicia un canvi de tendència que, a poc a poc i reflectint el que està passant ara mateix a la societat, pretén equilibrar la balança entre els dos sexes al cinema.

Ocean's 8, més enllà del seu repartiment femení i interracial encapçalat per Sandra Bullock –aquí fa de germana de Danny Ocean, personatge immortalitzat per George Clooney–, Cate Blanchett, Anne Hathaway i Rihanna, presenta poques sorpreses respecte a la trilogia d’atracaments perfectes amb sabor clàssic creada per Steven Soderbergh que la precedeix. I això acaba sent un problema. És tan respectuosa amb l’essència de la franquícia i tan artesanal en la seva forma, que tot acaba sent massa previsible. El robatori central està ben resolt i els seus últims trenta minuts tenen espurna, però tot el que veiem abans és força precuinat. Tanmateix, Bullock ens deixa una fuetada feminista per a la història: “Demostrem-los a les nenes de 9 anys que elles també poden ser lladres.