OBLADI-OBLADA

Camille Walala: “Com + gran = millor”

Gràfics a GRAN escala. Color, energia, geometria i una autèntica passió: la de l’estètica visual. El seu art és com ella i/o ella és com el seu art = Atrevida, impulsiva, extravertida. Entusiasta. Va néixer a París, però ja fa 15 anys que viu a Londres.

Per veure la imatge ampliada en PDF cliqueu-hi al damunt Zoom

A la capital anglesa, però, poc hi para: Melbourne, Nova York, París, Hong Kong. Es passa els dies viatjant i precisament això és el que més li agrada de la seva feina = Voltar i treballar sempre amb gent nova i interessant amb qui comparteix els mateixos objectius i aficions. Art tèxtil, disseny d’interiors i direcció d’art. El que fa s’adapta a tots aquests mitjans i li encanta quan ho pot fer en grans DIMENSIONS. Es defineix com a dissenyadora gràfica però també es considera artista. La inspira Vasarely, el moviment Memphis, el menjar i l’arquitectura. Les idees li vénen caminant i amb l’art el que busca és arribar al punt d’estar 100% segura del que fa. I posats a demanar, si pogués triar ser un personatge de ficció seria un híbrid entre = George de Seinfeld + Nathalie du Pasquier.

PERSONALITAT >> ART

Com et defineixes? Com a dissenyadora gràfica. ¿I com a artista? També. Què és l’art per a tu? Una cosa que m’encanta, que m’apassiona. Una necessitat. ¿Quan vas saber que t’hi volies dedicar? Quan no podia decidir què volia estudiar i vaig deixar l’escola. Ho vaig sentir. Com un impuls. ¿Ets com és el teu art? Sí, sóc extravertida i atrevida. I la meva feina ho transmet. ¿Ets tan entusiasta com sembles? Això espero! I positiva? Ho intento.

EVOLUCIÓ >> GRAN ESCALA

Art tèxtil, direcció d’art, disseny d’interiors… En què consisteix exactament el que fas? A adaptar-se a tots aquests mitjans. I m’encanta que sigui a gran escala. Com més gran millor? Sempre. ¿I el teu estil? Energètic, acolorit, estampat. Com el vas crear? Durant aquests últims 10 anys. Però sempre ha sigut entorn dels colors vius, les coses grans i –sobretot– energètiques. ¿I com ha sigut l’evolució del teu treball? Vaig començar amb art tèxtil. I més recentment he estat produint més gràfics a gran escala.

TREBALLAR >> SEGURETAT

¿Si algú escrivís una biografia sobre tu, quin seria el títol? Seria –clarament– aquesta pregunta = “On és la meva cartera?” ¿I quin personatge de ficció t’agradaria ser? Un mix entre George de Seinfield i Nathalie du Pasquier. On t’agradaria arribar amb l’art? Al punt d’estar 100% convençuda de la feina que faig. I crec que ho estic aconseguint, ha sigut un llarg camí. ¿I quin és l’objectiu del que fas? Fer feliç la gent creant entorns amb color, enèrgics i divertits.

CAMINAR >> IDEES

Quin ha sigut el 'top' dels projectes que has fet? L’actual. És l’edifici més gran que he pintat, i de lluny. A més, l’equip amb qui estic treballant és brutal. ¿Com és el teu dia a dia? Em llevo aviat, vaig al bar amb bici a buscar un cafè, miro l’Instagram (en sóc addicta), em planifico el dia i faig una llista de les coses que haig de fer. Després vaig a l’estudi i treballo fins al vespre. ¿Com et vénen millor les idees? Caminant.