Blogs 09/02/2012

Els gràfics d'un videojoc són importants?

2 min

Aquesta setmana, i aprofitant que en breu el videojoc The Last Story surt a la venda, Hironobu Sakaguchi ha parlat amb Satoru Iwata a l'espai de Nintendo Iwata Asks. D'aquesta entrevista se'n han fet ressò molts mitjans, sobretot perquè Sakaguchi ha comentat que actualment moltes desenvolupadores es centren massa en els gràfics del videojoc i deixen de banda altres aspectes tant o més importants.

Davant d'aquestes declaracions no me'n he pogut estar de dir la meva. L'espai Iwata Asksem sembla una manera més de vendre Nintendo. Hironobu Sakaguchi és el primer que ha treballat amb consoles que reprodueixen gràfics en HD i n'ha aprofitat les seves característiques per fer millors els seus videojocs.

Ara que treu The Last Story per a Nintendo Wii sembla que vulgui renegar de la competència. No hem d'oblidar que Nintendo Wii és la consola de nova generació que no pot reproduïr gràfics en alta definició i que per tant ara no liinteressenper a res els gràfics a 1080p.

Els gràfics són importants? Si, molt. Són uns dels aspectes que sempre s'han valorat en un videojoc. Aquest fet deixa clara la seva importància. Soc conscient que un bon videojoc pot no tenir els millors gràfics de la història. L'aspecte més important d'un videojoc perquè aquest sigui bò és la jugabilitat. Quan ja tenim bona nota en jugabilitat la resta d'aspectes: gràfics, sò, història tenen la mateixa importància i entitat a l'hora de determinar si estem davant d'un gran videojoc. Cap d'aquests aspectes és menyspreable.

De fet, m'agradaria matisar les paraules de Sakaguchi afirmant que The Last Story seria millor videojoc si puguès jugar-se amb gràfics d'altadefinició. Els bons gràfics et fan gaudir visualment i ajuden a la immersió del jugador.

I tu com ho veus? Creus que els gràfics són importants o creus que Pong és el millor videojoc del món i que sense gràfics en HD no milloraria?

Comenta-ho al fòrum

stats