Versió Alfa

Roger Baldomà i Leiva

Qui diu que la crisi no afecta al sector dels videojocs?

Zoom

Aquest dilluns llegia la trista notícia sobre el tancament de l'estudi Bizzare Creations, actualment en propietat d'Activision. Són moltes les persones del sector que diuen que la crisi no està afectant a la indústria dels videojocs però els últims esdeveniments demostren més aviat el contrari.

Recordo no fa pas massa una de les primeres males notícies del sector. El tancament de l'edtudi de GRIN a Barcelona. Després han vingut altres estudis i empreses i ara sembla que Activision és qui més ho està notat. La setmana passada l'empresa de Santa Monica deixava clar que abandona una de les seves franquícies amb més èxit, "Guitar Hero". Segurament la que més beneficis li ha donat juntament amb "Call of Duty".

Però tot no acaba amb Activision. Electronic Arts per exemple diu que de moment deixa de treballar en la continuació d'un dels seus videojocs més innovadors, "Mirror's Edge".

Davant d'aquesta situació, on desgraciadament es perdran molts llocs de treball, em plantejo també el següent: "Què passarà amb aquests grans videojocs que no sortiran per culpa de la crisi? Es perdran i no els podrem veure mai més? Potser els guardaran al calaix de sastre per treure'ls quan les coses vagin millor? Perdrem durant una bona temporada la possibilitat de gaudir de videojocs interessants i arriscats?"

Està clar que sobretot, perdrem grans estudis pel camí, però confiem en què els grans talents que hi treballen puguin trobar un nou camí per continuar donant-nos les hores de satisfacció dins del marc de l'oci electrònic.