Versió Alfa

Roger Baldomà i Leiva

#VolemVideojocsEnCatalà - Dijous 20 no podem fallar

Coneixíeu VaDeJocs abans que s'integrés al Diari ARA ? Alguns segurament que sí, d'altres possiblement no ... El dia 23 d'octubre, VaDeJocs com a tal celebrarà el seu 7è aniversari. Potser un dels millors de la seva història perquè tres dies abans sortirà a la venda el primer videojoc en català per una consola de Nintendo.

Dijous dia 20 d'octubre surt a la venda "Las aventuras de Tintín - El secreto del Unicornio", títol per a Nintendo 3DS que estarà totalment traduït al català. És per això que ARA VaDeJocs ha organitzat una piulada massiva amb l'etiqueta #VolemVideojocsEnCatalà.

Per què?

VaDeJocs, va néixer i existeix per informar en català sobre videojocs, però sobretot per a treballar per tal que la indústria inclogui el català els seus productes. Sovint trobem videojocs en idiomes que es parlen menys que el català ... Mai no hem acabat d'entendre per què no s'incorpora el català als videojocs per a consoles de joc. Penseu que el català és la catorzena llengua més parlada a tot el món.

Personalment, crec en la versió original, però complementada amb els subtítols i/o doblatges, i en els videojocs com una manera d'entretenir-se i aprendre. els videojocs permeten d'aprendre moltes coses, també, ja que permeten d'escollir les veus en un idioma i subtítols en un altre. Arribats a aquest punt, entenem que el fet que la nostra llengua estigui present en una de les aficions més populars entre els menuts (també els joves i ara ja fins i tot entre persones de qualsevol edat), és totalment imprescindible per a la plenitud del català.

Ara bé, també us he de dir que m'agradaria que això s'aconseguís perquè les productores idistribuïdoresdescobrissinque el català és un idioma que com altres, dona beneficis... No m'agrada pagar dues vegades el mateix.

Dit això, no fallem, dijous dia 20 entre 10 i 11 del matí tots a piular #VolemVideojocsEnCatalà .