Versió Alfa

Roger Baldomà i Leiva

Val la pena seguir aquest E3?

 

Zoom

Ja hi som, mes de juny, sol, bon temps, a punt d'entrar l'estiu i tots els petards preparats per a la revetlla. A Los Angeles, però, el bon temps arriba abans, gràcies a l'E3, la fira de referència en el sector dels videojocs, que obre les portes d'aquí a no res, el 4 de juny.

Tot i això, després dels darrers E3 em pregunto: "Valdrà la pena aquest any?"

A hores d'ara no tinc la resposta a aquesta qüestió, però sí que hi tinc dipositades moltes esperances, en aquest E3 d'enguany. Tot indica que l'E3 2012 serà un d'aquells que queden gravats a la memòria de tots els periodistes i tafurs.

Enguany les meves esperances van totes dirigides als possibles anuncis dels fabricants de maquinari. Tinc clar que Nintendo confirmarà la data de sortida de Nintendo Wii U (aposto pel novembre de 2012). Però què passarà amb Microsoft i Sony? Jo friso perquè mostrin quelcom prometedor sobre les seves futures màquines. Crec que han de fer un pas endavant encara que no vulguin, ja que sinó Nintendo els pot tornar a passar la mà per la cara en vendes i resultats econòmics.

Parlarà Microsoft d'una nova Xbox? O potser sorprendrà introduint el sistema operatiu Windows 8 en el sector dels videojoc?

Zoom

I Sony? ensenyarà algun vídeo espectacular per anunciar que estan treballant en PlayStation 4?

Però no tot s'acaba aquí. Jo crec que enguany apareixeran nous actors a l'E3. OnLive i Gaikai són ja plataformes de videojocs acceptades. Serà l'any en què aquestes companyies canviaran el paradigma de la distribució de videojocs?

I els telèfons intel·ligents i les tauletes tàctils? Quin protagonisme hi tindran?

Zoom