Versió Alfa

Roger Baldomà i Leiva

Publicitat als videojocs. Poden abaratir el producte?

Sovint els jugadors/es dels Països Catalans es pregunten perquè els videojocs comprats a casa nostra ens costen de mitjana un 40% més cars que a la resta de països desenvolupats. Es parla de taxes sobre bens de luxe (així els considera l'estat espanyol), però hi ha alguna manera de poderreduir-ne elpreu?

De mesures, els usuaris n'han plantejat moltes. Comprar els jocs en format digital o acceptar publicitat dins dels videojocs en són dos exemples i precisament sobre aquest últim avuiBen Cousins d'Electronic Arts ha declarat a la revista EDGE que no comporten gaires beneficis.

La publicitat intrajoc ja fa temps que s'aplica, de fet una de les empreses punteres del sector, Media Game és catalana i en alguna de les entrevistes que hem mantingut amb ells ens han comunicat que el negoci creix dia rera dia. Aquest sistema demàrquetingpermet actualitzar constantment els anuncis que sense molestar al jugador es visualitzen per pantalla tot emulant la realitat. Exemples clars en són les tanques publicitàries en jocs ambientats en ciutats, o les que veiem en jocs esportius. Ara gràcies a que totes les consoles de joc tenen possibilitat de connectar-se a internet, la publicitat es pot actualitzar segons campanyes i a més permet que aquesta es localitzi moltíssim.

Així doncs, tot i les paraules de Ben Cousins podemasseguraque si que és un bon negoci, però perquè el preu del videojoc no se'n veu afectat afavorint la compra de més videojocs i per tant tenir més públic al que bombardejar dissimuladament amb la publicitat? (tal i com fa google)

És tot un mistèri, de fet, els usuaris ens plantegem tot sovint com pot ser que ens costi el mateix comprar un videojoc en format digital que en format físic i l'única resposta que ens ve al cap és que les empreses busquen reduir despeses per augmentar beneficis i no pensen gens en els usuaris però aleshores, si és així, què podem fer per pressionar-los? Estaries disposat/da a acceptar publicitat intrusiva a canvi d'una rebaixa del 50% del preu?

Al fòrum: http://www.vadejocs.cat/smf/index.php/topic,89386.0.html